Idag tänkte dela med mig av min kanelbulle recept.
Den är enkelt, bra och bullarna jäser bara på flytande surdeg.
Recept:
Degen:
750 g vetemjöl, gärna ekologiskt och utan tillsatser
3,5 dl mjölk
100 g cassonadesocker (råsocker)
1 ägg
10 g salt
10 g grovkrossade kardemummakärnor
40 till 80g aktivt flyttande surdeg
-Blanda ihop i ett stort skål och låt degen vila i 30 minuter täckt av en duk.
100 g osaltat smör
-Slå på den kylskåpskalla smöret med en kavel för att bryta ner den. Smöret ska vara mjuk och kallt.
-Inkorporera smöret i kanelbulle degen och knåda några minuter tills degen blir len och elastiskt (knådnings metod finns här)
-Låt degen vila lite gran och förbered fyllningen och sockerlagen under tiden.
Fyllningen:
250 g rumstempererat osaltat smör
100 g strösocker
25 g kanelpulver
-Blanda alla ingredienserna i ett skål med en träslev.
Sockerlag:
2dl vatten
220g cassonadesocker (råsocker)
-Koka i en kastrull och kyla ner (Sockerlagen kommer behövas dagen efter direkt efter bakningen)
Dags att forma bullarna!
Kavla degen ganska tunt och bre fyllningen över den översta 2/3 del av degen.
Vik degen och gör en tre-slag på hela längden