Idag tänkte jag dela med mig av mitt bästa hemma-surdegskanelbulle-recept. 
Det är enkelt, otroligt bra och bullarna jäser bara på flytande surdeg(med både råg och vete mjöl) under 24 timmar (liggtid och jästid) . 
Om du vill ha fina, nybakta bullar till frukosten måste du blanda degen dagen innan och knyta bullarna på kvällen. 
Så här gjorde jag: 
Kl 08 blandade degen utan smör. 
Kl 08.30 knådade degen med smöret i.
Kl 18 stoppade i kanelsmöret och knöt bullarna (se film nedan).
Kl 08 Penslade bullarna med vatten och ströade över pärlsocker. 
Baka på 200 °C i ungefär 12 minuter.
Pensla med sockerlag DIREKT när de kommer ut från ugnen. Bullarna ska sjunga för dig och din familj 🙂 
Låt de svalna i 30 minuter. 
Recept:
Degen:
700 g vetemjöl, gärna ekologiskt och utan tillsatser 

3,5 dl mjölk

100 g cassonadesocker (råsocker) 


1 ägg 

10 g salt

10 g grovkrossade kardemummakärnor
40 till 80g aktivt flytande surdeg 
-Blanda ihop i en stor skål och låt degen vila i 30 minuter täckt av en duk.
100 g osaltat smör 
-Slå på det kylskåpskalla smöret med en kavel för att bryta ner den. Smöret ska vara mjukt och kallt. 
-Inkorporera smöret i kanelbulledegen och knåda några minuter tills degen blir len och elastisk (knådningsmetod finns här).
-Låt degen vila lite grann och förbered fyllningen och sockerlagen under tiden. 
Fyllningen:

250 g rumstempererat osaltat smör

100 g strösocker

25 g kanelpulver
-Blanda alla ingredienserna i en skål med en träslev.
Sockerlag:
2dl vatten 
220g cassonadesocker (råsocker)
-Koka i en kastrull  (Sockerlagen kommer behövas dagen efter direkt efter bakningen) 
Dags att forma bullarna! 
Se filmen nedan: