Paris-Brest
Petit chou deg toppad med hyvlade mandlar och fylld med praliné chibouste crème. Paris-Brest är en hyllning till cykeltävlingen mellan Paris och Brest i Bretagne. Gjordes för första gången i…
Petit chou deg toppad med hyvlade mandlar och fylld med praliné chibouste crème. Paris-Brest är en hyllning till cykeltävlingen mellan Paris och Brest i Bretagne. Gjordes för första gången i…
När man skär en riktigt bra pumpa i två delar kommer efter någon minut små pärlor av vatten på fruktköttet! Det betyder att den var fortfarande i trädgården i förrigår….Tack…
Kanske gillar du: Nästa vecka på meny: Menu de la saint Sylvestre (Nyårs meny) Dagens! Dagens råd ! Dagens djur: Le petit coq…
Ibland händer magiska saker på Petite France. Man träffar massor med människor från morgon till kväll, pratar om bröd, desserts, mat … Folk vill veta vad allt är gjort av,…
Idag, gjorde jag en av mina favorit efterrätt : Baba au rhum. En savarin (en typ av briochedeg ). En lätt sockerlag smaksätt med apelsin zest, vanilj och sechouanpeppar. Vaniljkräm,…
Le ressuage är en väldig viktig process som många bagare (både hemma och proffs)missar. Direkt efter bakningen måste brödet vila tills det har gått ner till 40 grader. Det påverkar…
Efter en tuff dag som idag, vill jag inte laga mat, duka eller diska…. Jag tog (köpt!) 4 ostar från bageriet, fruktbröd och valnötsbröd. Öppnade en flaska Pessac-Léognan ….Et voila…
En vacker dag glömde systrarna Stephanie och Caroline Tatin en äpplepaj i ugnen. Den blev lite bränd och för att rädda desserten, stoppade de en ny mördegsplatta uppe på pajen…