Konfiterad Oxkind
Gud vad jag älskar min stenugn! Lägsta våningen är alltid på 85 C, där kan man konfitera.Många undrar säkert vad det betyder. Confire, déglacer, émulsionner, braiser, caraméliser, barder, dégorger, échauder,…
Gud vad jag älskar min stenugn! Lägsta våningen är alltid på 85 C, där kan man konfitera.Många undrar säkert vad det betyder. Confire, déglacer, émulsionner, braiser, caraméliser, barder, dégorger, échauder,…
Efter att jag jobbade från kl 02.30 till kl 19.00 på Alla hjärtans dag, behövde jag göra upp det till min vackra fru Jenny. Vi gick till Mathias Dahlgren på…
DN På Stan gjorde ett stort semeltest som kom ut i morse. Stora vinnaren blev Lux dessert och choklad på Lilla Essingen. Grattis till er, ni är jätte duktiga och…
Pissaladière är en riktig fransk pizza, men inte vilken pizza som helst. Ingen tomatsås, ingen riven ost, inga burkchampinjoner eller fyrkantig skinka! Bara lökkompott som är konfiterad (i olivolja eller…
torsk à la martiniquaise Corvée de patates Pâté en croute Kanske gillar du: Court-bouillon! Kort buljong!? SurdegsbrödkurspåPetiteFrance! Kort inlägg för en lång vecka ! Lite om idag! mera idag!
Snart, kommer Petite France’s nya hemsida. Den är inte helt klart men kommer att se ut så här. Kanske gillar du: Petite France har fått ny hemsida. Petite France goes…
KKK regel (kallt smör, kallt deg och kallt rum) Degen och smöret måste ha samma konsistens Ärligt croissant deg som har jäst i 20 timmar innan kavlingen …
Igår kom Peter Swartling och hans vän Philip Diklev till Petite france. Det var super trevligt, båda är så himla intresserad av mat, bröd och dessert att vi skulle kunna…