La crème d’amande!
Grund recept till den kända ”frangipane” som användas till Galette des roi. Första lager i en gateau Basque. Mandel kräm (crème d’amande) är väldigt viktigt produkt i det franska konditoriet….
Grund recept till den kända ”frangipane” som användas till Galette des roi. Första lager i en gateau Basque. Mandel kräm (crème d’amande) är väldigt viktigt produkt i det franska konditoriet….
Det är när en liten hallon, litchi och rose macarong bakelse får sina daggdroppar att magin börjar. Igår visades H&M sin vårkollektionen för 2011… De beställde massor med bakelse och…
Så här börja livet av Lussekatterna! Nu ligger de fint, i rad bredvid alla andra croissanter, pain au chocolat och kanelbullar i våran monter. Kanske gillar du: Franska former! Lussekatter!…
Det tar minst 2 timmar för att baka en Gateau Basque av den storleken! X-ray 🙂 Kanske gillar du: La crème d’amande! Surdeg? Världens godaste bröd är DIN! Le début…
Nu är det jul som gäller! Det finns redan jul överallt. Nu är det högtid för handeln och alla affärer vill bara kicka igång julen… Lite tråkigt tycker jag när…
Idag har jag baka min rödbetsbröd med rosmarin och chèvre ost! Jag älska detta bröd… Jag gjorde en liten film om det…. Hoppas att ni inte tycker att det har…
En liten Madeleine film för alla! För er som inte äger en Madeleine plåt finns att köpa på bland annat Cordon Bleu. Kanske gillar du: Delikata chokladbollar, Cannelé, Mjam mjam…
Idag beslutades av UNESCO att det franska måltiden ska listas som ett kulturarv som bör bevaras.Vilket fantastiskt besked… Med måltid menar de inte det Franska gastronomi utan den traditionella fest middagen.Den…