Sista tävling!
Gissa vad I veckan tävlar vi med om en grönsak! Första som kommer med det rätta svar, alltså det Svenska, Franska eller Latinskt namn vinner! Lämna ditt svar på…
Gissa vad I veckan tävlar vi med om en grönsak! Första som kommer med det rätta svar, alltså det Svenska, Franska eller Latinskt namn vinner! Lämna ditt svar på…
Macarong med olivolja ganache. Jag vet, jag pratar mycket om macaronger just nu men det är för Damien och jag håller på med våran nya sortiment till våren. Det kommer…
Några lant bröd som jäser sakta på ett linbädd. Idag kommer tredje surdegsbröd tips på Mat & Vänners hemsidan. Titta HÄR! Där finns även min film om hur man forma…
Några macarong framboise. Aftonbladet Resa bilaga skrev en stor artikel om Macaronger. De berättade om de två ”jättarna” Pierre Hermé (bäst enligt mig) och Ladurée. Förutom att de använder ordet…
Finaste rot som finns… … Cerfeuil tubéreux, Chaerophyllum bulbosum eller rotkörvel. Grattis Karin Lundberg, du vann!Den underjordiska Quasimodon! Rotkörvel är bland många andra en glömd grönsak men tack och lov på väg tillbaka. Köttet…
En frukt… Njeä! Idag torsdag, kör vi igen! Första som kommer med det rätta svar, alltså det Svenska eller det Latinskt namn vinner! Lämna ditt svar på kommentarer, inget annat…
Vilka fina croissanter gjorde mina kurs deltagare igår! Tack ni alla som var med på surdegsbrödkurs igår! Ni var så otroligt duktiga som bakade såna där fina croissanter och surdegsbröd….
La croute! Idag och i morgon håller jag kurs. Det kommer att handla om surdegsbröd från topp till tå! Men vi börjar dagen med en skön frukost på Matlabbet med…