Le cannelé de Bordeaux!
Des petits cannelés redo till att hoppa in i ugnen! Så här ser de ut efter 15 minuter på 210°C Et voila… Krispiga på ytan och krämiga inuti! Så goda…
Des petits cannelés redo till att hoppa in i ugnen! Så här ser de ut efter 15 minuter på 210°C Et voila… Krispiga på ytan och krämiga inuti! Så goda…
I torsdags blev Jenny och jag bjudna till invigningen av restaurangen Pontus! på Brunnsgatan. Maten var otroligt bra och Pontus Frithiof verkade ha lyckas samla Sveriges vackra, kända och rika…
Tack för lånet Thérèse men nu måste jag köpa en egen brödspade 🙂 Et voila, mitt första dinkel surdegsbröd! Kanske gillar du: Mitt bröd, mitt liv och min helg… Mitt…
1000g vatten1300g lantvete mjöl (Wästgötarnas)250g speltdinkel fullkornsmjöl (Wästgötarnas)100-200g bubblande flytande surdeg Blanda lite grann och låt vila 1 timme under en bakduk (autolys) 40g oraffinerat havsalt Knåda degen tills den…
Jag tittade på en gammal film min och blev lite nostalgiskt. 1 vecka har gått utan Petite France… Nu jäser i alla fall mina degar… Ja vet, jag kan inte…
Hi, my name is Sébastien and i am an addict…Jag har inte bakat på 48 timmar och det börja klia på fingrarna. Jag matade min surdeg igår kväll ”just in…
På tisdag var jag på bok releasen av Mathias Dahlgrens nya bok: Tack för maten, råvarornas mästare. Mathias ligger riktigt varmt i mitt hjärta och jag gillar sättet han lyfter…
Passion frukt tartelette. La religieuse! Som ni kanske redan vet, just nu spelas in Stigs Larssons amerikanska version av Millenium (David Fincher) i Stockholm. Idag är det en stor dag…