Ett ungt bröd!
Et voila! På eftermiddag bakade mina två limpor och dem blev båda ganska fina. Jag är inte så nöjd med min ugn som jag upplever som ganska trög… Jag är…
Et voila! På eftermiddag bakade mina två limpor och dem blev båda ganska fina. Jag är inte så nöjd med min ugn som jag upplever som ganska trög… Jag är…
En rund och en lång. Näst-sista inlägg för idag!Nu har jag format mina två fina surdegsbröd och dem är redo för en sista jäsning. Jag stoppar en anka i ugnen…
Efter ungefär 3 timmar direkt på min arbetsbänk täckt av en lagom fuktigt duk, vickade jag degen för att ge lite kraft och sen la den i en tätt plastlåda…
Surdegen jag matade i morse är nu redo att skapa sin första deg. Det tar några veckor till med matande och bakande för att få en ”vuxen” surdeg med alldeles subtila…
Så här blev surdegen i morse vi kl 05 efter att jag hade matat den igår kväll. Efter att jag åt själv en god frukost med nybakade frallor vad det…
Nu har det gått ganska precis 24 timmar. Helt otroligt men surdegen har redan kommit igång! En mild och aromatisk doft sprider sig när jag luftar locket…Nu har jag klarat…
Det är enkelt att baka ett surdegsbröd… Efter att många har frågat kommer jag idag berätta en liten historia om ett stort, gott, nyttigt och superfint surdegsbröd. Historien börjar så…
Åsnan Obelix! Undrar varför en av mina favorit djur är åsnan. Ja, jag älskar den envisa och bestämda åsnan som många betraktar felaktigt som inte så smart… Fel fel fel!…