Höstens surdegsbrödkurserna är spikade!
Snart är det dags att lära sig mer om surdegsbröd! (Klick klick)Efter en episk men underbart sommar är jag redo för att hålla några surdegsbrödskurser i höst. Peter (Petite France’s nya…
Snart är det dags att lära sig mer om surdegsbröd! (Klick klick)Efter en episk men underbart sommar är jag redo för att hålla några surdegsbrödskurser i höst. Peter (Petite France’s nya…
Tomaterna i fokus! Idag fick jag lära mig en hel del nya saker om tomater! Jag träffade monsieur Michel i den lilla byn av Selles sur Cher. Han kan inte…
En äkta fransk baguette… En stor besvikelse! Det är svårt att får tag på en riktigt bra croissant i ”croissant landet”… Just nu reser jag runt i Frankrike. Fokusen ligger…
En mirabellepaj väntade på mig:) Nu har jag kommit fram till mina föräldrar i Frankrike! Min mamma hade plockat underbara tomater, små plommon och olika kryddor i trädgården och min…
Fikon som plockades mogna från trädet! Aprikoser från Roussillon. Fina nyplockade lingon! Vanilj inkokta päron. Stenugnen till syltar? Årets bästa tiden för mig just nu som älskar frukter och bär!…
Jippi! En rolig grej jag kan berätta nu är att jag kommer att skriva en krönika i varje nummer av tidningen BAKA från Mat&Vänner. Höstens första nummer kommer den 10:e…
Nyckeln till ett bra bröd är ett bra mjöl! Så här se den 100-åriga stenkvarnen från Orga ut. Vatten driver kvarnen och gör korn till mjöl… Fascinerande! Jag har en…
En kort inlägg och en hälsning till alla bonde som håller på att skörda frukten av deras arbete. Utan dem… Ingen mjöl! Tack Kanske gillar du: Och det är dags…