MATbröd…
Här kommer några bilder från dagens bakning! Teman är MATbröd 🙂 Alltså bröd man äter istället för mat! Färdig resultat kommer i morgon… Om det är fint så klart 🙂 …
Här kommer några bilder från dagens bakning! Teman är MATbröd 🙂 Alltså bröd man äter istället för mat! Färdig resultat kommer i morgon… Om det är fint så klart 🙂 …
Maj månadens dessert blev en charlotte au chocolat i tidningen Gourmet! Tack ni alla som tävlade sist om en Franskebagarenbok 🙂 Många tyckte att det var riktigt kul då tänker…
Nu är det dags igen för en liten film ur min bok ”Den franske bagaren”- Våren är här! För mig är det det absolut bästa tid på åren när våren…
Grönsakerna är lätt rostade! Vitlöken är mogen och ska snart stötas för maximalt smak… Fougassen på liggläge och en flaska bandol rosé åker in i kylen 🙂 Stay tuned, snart…
Jag gjorde ett skafferi rensning igår och hittade massor med trevliga frö, flingor, öppnade honung burkar av olika slag… Då fick jag en idé 🙂 Jag skulle göra sådana energi…
Detta ser ut som en mjölkvarn men nej nej… Det är en papperskvarn för att göra pappersmassa! Så mycket har hänt de närmaste månaderna med tillsatser i mjöl. De flesta…
Att göra ganache är som att göra en majonnäs! Kakaosmöret som finns i chokladen kristalliseras vid 35°C och då är det jätteviktigt att ganachens temperatur inte kommer under…Jätteviktigt!! Kanske gillar…
Le mille-feuilles är först på listan! Just det!! Jag glömde berätta om att jag hat börjat jobba med tidningen Gourmet på en serie som heter Gourmetskolan. I varje nummer av…