Måltidensakademin…
Ja… Så här kan det ser ut efter en god måltid! Jag glömde att publicera den ”officiella” bilden från Grythyttans Måltidensakademins bokprisutdelning (pfff! Svårt att skriva och ännu svårare att…
Ja… Så här kan det ser ut efter en god måltid! Jag glömde att publicera den ”officiella” bilden från Grythyttans Måltidensakademins bokprisutdelning (pfff! Svårt att skriva och ännu svårare att…
Här är en del av söndagsteamet som var med! Förlåt mig men jag glömde helt att skriva om söndagens nyhetsmorgon program… Jag måste vara kär 🙂 Jag gjorde karameliserade nötter…
Hej på er alla gårdagens deltagare till årets sista surdegsbrödskurs…Eller?? Ni är så många som har anmält sig på en 2 dagars surdegsbrödkurs för hemma bagare… Det kommer in mellan…
Jippi! Efter att ha vunnit priset som årets bästa brödbok och årets bästa form/bild kan jag stolt berätta att min bok ”den franske bagaren” är nu nominera till kokböckernas världpriset:…
Så kan det ser ut under brödet! Idag hade jag bland annat del 1 av årets alldeles sista surdegsbrödkurs för hemmabagare. Före veckan gjorde jag en föreläsning på Grythyttan och…
Det jag har lärt mig i veckan: Man kan samla och stappla eller strö och sprida! Så lång uppehåll på mitt skrivande hade jag aldrig haft sen jag började bloggen…
Så vackert! Så här ser det ut bakom en hantverkskvarn. Innan man kan göra mjölet måste säden skalas! Just nu är det mycket snack om årets mjöl. Saltå Kvarn har gått…
Nu var det dags för en riktigt klassiker: Pâte á chou! Det är bland det första man lär sig på konditoriskolan i Frankrike. Man kan göra 100 tal olika bakverk…