Vin leverans!

sebastien 7 Comments

Kolla vad jag fick! Denna flaska tänkte jag korka upp på torsdag kväll…

sebastienVin leverans!

Comments 7

 1. Anonymous

  Hej! Jag såg ett fantastiskt program på svt i går, det var 16 konditorer som tävlade om att få “kragen”, “MOF”, vm i choklad socker skulpturer mm, mm.Tänkte du kanske har sett det eller inte…Kolla in på “Kakornas kungar”i svt 1 i kväll 01.25 eller den 24 oct. 10.35,eller på svt play. Mycket fachinerande, filmen har dessutom vunnit pris.(Filmens hemsida:kingsofpastry.com)MVH Cecilia

 2. sebastien Boudet

  Ja Lars!
  Man blir förvånad…
  Hur tänker de i äntligen? Det är fusk när man säger att man bakar bröd med kärlek omsorg och utvalda råvaror och köpa mjöl som Manitoba cream! Ett bra mjöl är grunden av ett bra bröd och det måste alla bagare förstår!
  Idag vet man bara om ett mjöl innehåller tillsatser men tyvärr inte på vilket proportion! Ett hög mängde ascorbinsyra betyder att kvalitet på vete är jätte dåligt.

  När det gäller tryffel, varför inte… Så länge har jag aldrig varit imponerad av den Gotlanska svart tryffel… Impress me!

 3. Gustav

  Hej Sebastian!

  Tack för en kväll på petit france med härliga smakupplevelser som fick mig att kastas tillbaka till barndomsår i franska bergslandskapet. Ditt konditori lyckas väcka samma härliga känsla som varje gång jag är på semester och känner doften av ett fikonträd.

  Hoppas din passion och entusiasm smittar av sig och att det går vägen med alla dina projekt som vi fick höra om!

  Kan det finnas ett mer genuint och härligt konditori?
  -nej jag tror inte det..

  /gustav

  p.s. tack för kniven, en bra souvenir med historia 🙂

 4. Anonymous

  Kan bara hålla med Gustav – vilken kväll.
  Allt gott vi fick smaka – ostron, charkuterier, ostar, sötsaker och så förstås underbart bröd. Ja, vinet var inte dumt det heller…
  Du Sebastien med all din energi och din kunskap gav verkligen nya perspektiv på bröd och inte minst på bakning.

  Kan bara varmt rekommendera alla att försöka få plats på en av dessa kvällar i brödets tecken – som alltså var mycket mer än bara bröd.
  Närmare Frankrike än så här kan man nog inte komma här i Stockholm
  Tack Sebastien för en jättefin kväll
  Sussi & Gogge

Leave a Reply