På inköps listan… Efter en skärmaskin!

sebastien 12 Comments

Jag kan redan drömma om en sån där “rôtissoire” utanför Petite France, laddad med lamn fiol, gris sidor och majs kycklingar!
Allt fett rinner ner på en potatisbädd!
Men först måste vi köpa en riktigt bra skärmaskin till mina stora surdegsbröd. Många tycker att de är svåra att skära. Tills dess, finns en brödkniv som visar sig vara ganska billigt oxå: Victorinox all round kniv!

sebastienPå inköps listan… Efter en skärmaskin!

Comments 12

 1. Tobias

  Har läst igenom din blogg och måste verkligen ge dig beröm, vilken underbart trevlig blogg du har skapat, ska försöka komma in på höstlovet och smaka lite på det ni har att bjuda. En fråga bara, jag själv studera till kock just nu och undrar hur din väg till bagare gick till?

 2. Magnus

  Oj nu blev jag hungrig 🙂 Vilken skön bild!
  Var hos er igår och fikade. Choklad eclair och galette…så underbart gott! Som alltid 🙂 Kul att följa din blogg också!

  Mvh Magnus

 3. sebastien Boudet

  Ja Frederic! Hoppas att vi kan vara minst lika bra…

  Tack Tobias, det var snällt sagt!
  Min väg som bagare var ganska klart när jag fyllde 8. Det är det jag alltid ville göra.
  Mina föräldrar tvingade mig att studera lite, men så länge jag kan komma ihåg var jag i mina föräldrars bageri varje helg och bakade med de!
  När jag började konditori skolan var jag redan nästan färdigt utbildat.
  Det visar tydligt hur viktigt det är med praktiken på ett utbildning!

 4. Benny

  Skulle inte köpa global iaf. Den har den här irriterande vassa “näbben” längst fram som vissa brödknivar har. Det gör att den fastnar i skärbrädan ibland. Victorinox är mycket smidigare och allround.

  Nu sponsrar de nog mig 😀

Leave a Reply