Les beaux fromages qui puent!

sebastien 5 Comments

Livarot fermier. 
Vacherin.
Tomme de chêvre. 
Neufchatel au lait cru.
Som ni redan vet alla, jag älskar ostar! Min goda vän Monsieur Mats kommer varje vecka med fantastiska utvalda ostar. 
En bra ost är som en bra frukt, den måste mogna (det kallas för “affinage”). Det finns en moment i en ost liv där den är bara perfekt… Innan är den för grön efter är den för mogen helt enkelt. Och det är det Mats är bäst på: Bestämma vilken ost är som godast att äta nu.
Ovan har ni fyra otroliga Franska ostar som uppfyller mina förväntningar. 
De är inte bara goda utan fantastisk vackra också. 
I kväll blir det ostmiddag hos mig…. Ingen matlagning, ingen disk och en härlig doft i min lagenhet! Skål!
sebastienLes beaux fromages qui puent!

Comments 5

  1. sebastien Boudet

    Helt rätt Sara! Vitt vin har xtra bra förmåga att bryta ner fettet, då den passar utmärkt till krämiga super feta ostar.

    Simone: Jag förstår inte riktigt din kommentar? Vill du ha en recept eller vill du att jag ska kommentera på din blogg eller både kanske?!

  2. Smulansbakblogg

    Hej.jag vill ha receptet om jag får och skulle bli glad om du kommenterade hos mig.
    En annan sak.Jag var typ för 1år sen,kanske mer hos din butik petite france och jag köpte med mig 10macarons.Jag höll på att svimma då jag åt kola macaronsen.Nu vet jag att du inte säger ingredienserna,men vill veta vad som gjorde den fyllningen.dvs essence eller annat

Leave a Reply