pissaladiere

sebastien filmer, recept bröd 17 Comments

Street-food jag drömmer om…

Idag kickar jag igång en serie av korta filmer med recept tagna ur min bok “Den franske bagaren”. Vart annan dag kommer jag att publicera en ny film och idag börjar jag med en pissaladière. 
Som ni kommer säkert att märka är det jag som fortfarande gör filmerna helt själva och det gör att vitbalans bland annat inte är alltid som det ska… Men jag kämpar på och försöker att lära mig! Hoppas att ni gillar den ändå…
 
sebastienpissaladiere

Comments 17

 1. sebastien Boudet

  Tack:) Tålamod Lars… Den kommer under veckan!
  Boken skulle släppas den 22 mars så ni fick den ändå 10 dagar tidigare än planerat 🙂

  PS: Sorry om era kommentarer inte publicerades direkt… Det blev tydligen ngt fel med min blogg…Men nu är det fixat!

 2. sebastien Boudet

  Ja bagarn… Massor jag vill lära mig och just nu vill jag förstår hur ljuset fungerar som tonen och vitbalansen kan vara jämnare från början till slutet!

  Oskar: Ingen bana men en roller skate 🙂 Lite skakig men det är roligt och snygg tycker jag!

 3. Jarl

  Fy tusan vilken bra bok. Pedagogisk och fullproppad av lustfyllda bilder och illustrationer. Hämtade den i förmiddags hos min nyfikne bokhandlare, och jag älskar den redan. Stort grattis Sebastien! Nu kan du vara en riktigt stolt författare också.

 4. mårten

  Använder du auto-vitbalans? det är livsfarligt i såfall. lås vitbalansen på ett preset som stämmer ungefär (glödlampa, lysrör etc) eller ännu bättre: gör ett eget om det går: på canon kan du ta ett kort på ett vitt papper och sedan ange det som vitbalans i de avancerade inställningarna. Hade du en X100? Den ska det vara jättenkelt med custom whitebalance på. Och sen så snor du ett gråbalanskort av din fotograf som du filmar och kan justera efter i imovie/finalcut eller vad du använder. Förutom det: snyggt jobbat!

Leave a Reply