Sommar, sommar, sommar lalala lala lala….

sebastien 10 Comments

Nu är det officiellt! Jag kommer att sommar prata på P1:) 
Det är så kul och spännande! Liten surdegsbagaren som jag bara är kommer jag att få det stora äran att prata till hela Svenska folket! Vilken grej! 
Hur kunde jag någon gång tänka mig att blanda vatten mjöl och havssalt skulle leda till detta… Jag är ohört tacksamt och lovar att göra ett bra användning av mina 84 minuter på P1 den 14 juli! 
Det var skit läskigt att sitta bland alla andra sommarvärdar och fäjsa det där!
On sen skulle man prata lite ocskå…
Och lite till! 
Mitt bästa bröd någonsin! 
Ni som följer mig på Facebook kan nu se vad jag menade med det “hemliga brödet”. 
Jag handknådade det lilla underverket och låt den autolysa i nästan 4 timmar… 36 timmar skonsamt jäsning på det där, lite vik, 2 timmar bakning och voila!! 
Jag är en liten surdegsbagare som efter 20 år knådande har, just idag, bakat sitt bästa bröd någonsin! Den hade ett själ, den hade min själ och det var ren glädje att dela den med alla flera hundra människor som var där på SR idag och snart med resten av Svenska folket. 
Här får ni en liten videoklipp om vad jag tycker om industribröd…
sebastienSommar, sommar, sommar lalala lala lala….

Comments 10

 1. Teresia

  Grattis!!! Jätteroligt att du får ta plats i radion och nå så många människor. 4 timmars autolys låter helt vansinnigt! Degen borde nästan ha vuxit ur köket 🙂 Gott ser det ut att vara!

 2. sebastien Boudet

  Jag vet Alex… Jag önska att jag inte visste på riktigt vad det var…

  Anonym: Ganska roligt att min sommarprogram sänds den dag 🙂

  Tack Teresia! När man gör sådana långa autolyser ska man inte ha surdegen från början.

 3. Anonymous

  Merde! Jag ska på möhippa den dan – enda dan jag är bokad i hela juli. Tror du de tar illa upp om jag har lurarna i öronen? 😉
  Det borde väl läggas upp i SRPlay? *hoppas hoppas* 🙂

  Fantastiskt roligt! Grattis!

  /Marie L

 4. Jasper

  Grattis! Ska bli riktigt kul och intressant att höra 🙂

  Du sa att surdegen inte är med från början i autolysen, när blandar man in den? Får degen ligga ostört sen i 36 timmar, eller viks den under tiden?

 5. Anonymous

  Är förväntansfull, när jag såg listan på årets sommarpratare är det faktiskt bara en jag verkligen ser fram emot att lyssna på… nämligen dig! Grattis och lycka till, dock måste jag uppriktigt säga att det är SR som gör vinst tack vare dig och inte tvärtom. Med detta menar jag att de ska vara glada att du ville vara med 🙂
  /Janina

 6. sebastien Boudet

  HA ha Marie L… Det var synd! Men det kommer att finnas som podcast att ladda ner 🙂

  Jasper: Jag stoppar surdegen efter autolysen och innan jag börjar knåda degen. En deg ska INTE jäsa under autolysen…

  Janina: Det är jätte snällt sagt 🙂 Tack! Men det är en otroligt stort äran för mig att få chansen att prata till HELA Svenska folket!

 7. Jasper

  Ok, då trodde jag rätt, tack för svaret! Av rent intresse, om man tillför surdegen direkt, hur lång autolys kan man då ha innan resultatet blir jäsning istället? I t.ex. pavé-recepten så har man ju surdegen med från början, autolys en timme. Och hur påverkar det brödet om man skulle låta autolysen pågå för länge?

  /Jasper

 8. Henrik

  Hej Sebastien!

  Kul att du ska prata i Sommar i P1. Kommer att lyssna. Lite roligt var det att jag tänkte innan, vilka skulle jag vilja lyssna på som sommarpratare. Då tänkte jag att det skulle vara intressant att lyssna på dig. Tänkte maila Sveriges Radio dig som ett förslag för nästa år, men då var du redan klar för detta år.

Leave a Reply