Vänd en burk och gör surdegsvärlden lite bättre!

sebastien Uncategorized 24 Comments

Så här såg ut på ICA’s “surdegshyllan” igår 🙂 
Som jag skrev före fredag är surdegen från jästbolaget inte en riktigt surdeg eftersom den har ingen jästkrafter… Inte ens jag fick fart på den trotts mina över 20 år erfarenhet som surdegsbagare! Som protest och för att visa industrin att det finns något som heter konsumentmakt. Tack till sociala medier har konsumentmakten fått ett helt nytt dimension… Igår var jag på 3 mataffärer norr om stan och på 2 av 3 hade de “falska” surdegsburkar hamnat upp och ner! Helt fantastiskt! 
Sprid detta, vänd burkar och på det sättet, var delaktig i surdegsrevolutionen! 
sebastienVänd en burk och gör surdegsvärlden lite bättre!

Comments 24

 1. Gunnar Tiselius

  Den 14:e blir en dag att minnnas. Radion på. Hängmatteläge. Viftande med flaggor två. Surdegstårta. Lycka till Sebastien!!

 2. Anonymous

  Idag 2 burkar vända i Lyckseletrakten….provbakat rågsurdegen efter deras recept rent för “ros” skull bara och det var lika upphetsande som att köpa en fralla på ICA i bakeoff butiken…blä!

 3. MonkeyFence

  Ska snart iväg och handla och då blir det burkvändande!
  Jag väntar ivrigt på ditt “sommarprat” och det kommer säkert gå utmärkt.
  Och gissa om jag blev “starstruck” när du skrev ett inlägg på min blogg, jättekul!

 4. Maria Christensen

  Hej Sebastien! Jag har köpt en sån burk. I all okunskap. Men nu när jag lyssnat på ditt program så har jag förstått vad jag ska göra med den 🙂 Tack för ett mycket fint program!

 5. Anonymous

  Underbart. Jag ska vända burkar i Mora och sedan i Bagarmossen. Jag har lyssnat på ditt sommarprogram idag. Underbar lyssning. Inspirerande, roligt och lärorikt. Tack!
  /Ulrika

 6. Anonymous

  Det fanns inte “surdegs”-burkar i Mora. Har inte hunnit komma till Mora? Bättre vetande? Bättre bakkultur?

  F ö står nu en tigerkaka i ugnen. Höftat med grammen i sommarstugan. Spännande att smaka resultatet. Sonen tyckte dock att smeten smakade kanon.

  /Ulrika

 7. Anonymous

  Kanske jag som är lite långsam, den här surdegsvärlden är ny för mig. Men varför ska man vända på dem? Har det någon effekt på surdegen?

 8. Anonymous

  Kul idé att vända på burkarna. Håller med om att det är fusk. Men jag kan inte låta bli att le åt alla aggressiva kommentarer på din blogg, visst är detta fusk och en död produkt etc. Men samma personer som klagar på detta och på industribakat bröd här är säkert köpare av “industriöl” (95% av allt öl som säljs är industriöl) som har oerhört mycket “fusk” i sig både vad gäller tillverkning och ingredienser. Men detta köper man med hull och hår, men man blir en taliban när det kommer till industribakat bröd. Dvs de flesta är bara kvalitetsmedvetna när det kommer till en liten del av deras inköp….

Leave a Reply