Jag fick ett paket!

sebastien 10 Comments

Ja, och inte vilken paket som helst! Den kommer från Tyskland och innehåller en tavla… 
Den underbart fantastiskt illustratör Olaf Hajek skickade till mig originalet på omslaget på min bok! Vilken överraskning alltså! Han har tydligen såld alla andra tavlor från boken och har sparat just den till mig. Eller det är mer så att ingen ville köpa den eftersom det är ju bara jag på bilden 🙂 Ni som gillar honom kan klicka här och besöka hans hemsida. Han är så begåvat och har blivit riktigt stor nu med bland annat en cover på The New-York Times! Tack ännu en gång Justine för att du gjorde så att våra väggar korsade varandra. 
Ni vet ju alla hur slut resultaten blev eller hur? Omslaget har blivit tryckte flera tusen gånger enligt den där “originalet”. Men vägen ditt såg ut ungefär så här: 
Mmmm… Lite “kliché” kanske var det först med Eiffeltornet i bakgrunden 🙂 
Här är den tredje “sketch” och vi börja närma oss till omslaget. 
Et nej… Inte riktigt klart ännu! Munnen är för liten och jag börjar känner mig som en “21th century Mona-Lisa” med mail fram och tillbaka om hur min mun ser ut och hur stor den ska vara 🙂 Här ser jag lite ledsen ut… Nostalgiskt? Och kom min mamma in i bilden och börja att tycka till och gör det hela ännu mer komplicerat… Hur som helst, så blev den till slut: 

Et voila 🙂 

sebastienJag fick ett paket!

Comments 10

 1. Anonymous

  Härligt! Fint omslag på en inspirerande bok!
  Är i desperat behov av felsökningshjälp….
  Kanelbullarna vill sig inte. Bak 1=bra resultat, Bak 2=kom adrig igång att jäsa, Bak 3= jäste men efter gräddning en ytterst kompakt bulle->soptunnan. Vad går fel? Surdegen verkar skapligt pigg deg 2 gjorde jag enligt boken, deg 3 enligt filmen. Alla gånger är plåten full av flytande smör= sörjigt. God smak på bullen men inget fluff 🙁 HJÄLP!
  Surdegsnybörjaren Marie

 2. Anonymous

  Anonym sa…

  Vad gör att din deg bliver så elastiskt,är det på grund av det bra mjöl eller hur? Undra nu du inta knådar degen så mycket.

 3. sebastien Boudet

  Ja… Det blev bra 🙂

  Hej Marie: Ska försöka hjälpa dig!
  Det är viktigt med temperaturerna! Se till att mjölken inte är kylskåp kallt och surdegen friskt och bubbligt.
  Innan du kavla degen se till att den har kommit igång. Man skär med kniv in i degen och se om det finns redan små bubblor som visar ngn slags aktivité.
  Flyttande smör på plåten brukar vara beroende på för hög värme under jäsningen eller kanske att det är för tjockt med smör på visa stället…
  Kavla tunnare och bre tunnare kanelsmöret. Funkar inte kan du blanda in 40-50g vetemjöl i smörblandningen.. Inte det bästa tycker jag med det fungerar!
  Hoppas att det hjälper!
  Lycka till!

  Anonym: Svårt fråga… Så klart bra mjöl gör bra degar! Men det faktiskt så att bra mjöl kan oxå göra dåliga degar… Det är det som gör det hela lite svårare men oxå så mycket mer intressant!

 4. Anonymous

  Har alltid läst deg skall köra på maskin jätte länge,för den bliver elastisk,men du skriver bara et par
  minuter.Undra vad det är du gör för det bliver sån där vi så på tv???

 5. Jeanette

  Jag har en fundering om det där med vatten. Det är ju större skillnad i kvalitet på vattnet i olika orter, än ex skillnaden mellan havssalt och bergssalt. Även hur det renas. Kan du inte skriva lite mer om just vattnet. Tänker då även på om du värmer vattnet innan ex matning av surdegen, HUR du värmer (spis eller micro) osv.

 6. sebastien Boudet

  Anonym: Blanda hårt och ge stryck till degen är ju lite “old school” Jag vet att det stå överallt och det är så man undervisar… Det betyder inte att det är rätt!
  Jag säger bara ett ord: AUTOLYS! Låt tiden arbeta för dig!

  Jeanette: Vatten är ju en av de 3 ingredienser i bröd. det är själv klart väldigt viktigt att baka med vatten av bra kvalité.
  När jag är i Frankrike till ex bakar jag med mineral vatten… Det finns alldeles för mycket klorin i kranvattnet där nere…
  I Sverige har jag aldrig upplevt att min deg inte blev bra eller inte jäste bra på grund av dåligt kvalité på vattnet. Vi har fantastiskt god och ren kranvaten i Sverige!
  Det finns mycket som jag inte vet om vatten och det är sant att jag har lagt mycket mer tid och resurser för att lära mig mer om mjöl och salt.

 7. Anonymous

  Hej! Jag beställde din bok igår! Tänkte att det var dags att ha ett eget exempla eftersom lånetiden på den som jag har lånat från biblioteket snart går ut och…dessutom är det ju mycket bättre att ha ett eget exemplar! Vet du varför? Jo, då kan jag bläddra och läsa i den precis NÄR JAG VILL!!!! Bra, va??? =) Förresten, varför valde du/ni inte den första skissen till omslagsbild? Jag är bara lite nyfiken…=)/Anjela

 8. sebastien Boudet

  Tack Anjela! Nu kan du kladda så mycket du vill när du har äntligen fått ditt egen ex!
  Jag tyckte att det var för mycket “kliché” med paris vyer i bakgrunder… Jag är trots alls den Svenskaste franska bagare som finns :))

Leave a Reply