Sakta men säkert…

Sébastien Boudet Event, Läs och kommentera gärna! 19 Comments

IMG_3808

Det var den efterlängtat White Guide galan för ett litet tag sedan… Ni vet, guiden som sammanställer Sveriges bästa kaféer. Här på scenen är det Lena Ilkjaer, chef redaktör till själva guiden (bl.a…) som presentera årets trender och gör en väldig omfattande “trendspaning”. Lena är väldigt påläst inom området och hela rummet lyssnar på henne knappt tysta! Det snackas éclair, semelwraps, nya sätt att brygga kaffe… Men sist pratar hon om “boudet effekten”… Alltså att man lägger större vikt på vilken råvara man använder och vart den kommer ifrån! Vilket mjöl, vilket socker, vilket ägg, vilket spannmål, vilket malningsmetod, vart ifrån, etc… Ni förstår hur glad jag blev 🙂 Efter alla dessa år kämpande för att man ska värdesätta råvarorna i bakverk och bröd har min “kamp” blivit en “effekt”… Roligt vad? Kan ni tro på detta? Den lilla franska bråkiga skitstövel har blivit en… “effekt”!

IMG_3811

Årets bästa bageriet blev fantastiska Green Rabbit med bästa Tina och Mikaela som representant! Den där bageri är ett “måste besöka” om man är i Stockholm!

IMG_3813

Bästa kaffebar blev självklara Drop Coffee på söder! På bilden är det den underbara Joanna som står bakom spakarna och lägger sååå mycket passion och kärlek i VARJE KOPP! Ett gigantiskt plus är att på Drop säljer oxå Green Rabbits goda bröd och bullar! Vilken kombo!

IMG_3870Jag fick den stora äran att dela ut scenen men Johanna Westman och dela ut priset för årets bästa hållbart Café… Innan pris utdelning blev det lite snack om “Boudet Effekten” och på första raden var det inte lika euforiskt som i resten av publiken… Vid varje mening jag sa, krymptes ner monsieur Hedh i sitt stol… Hans blick på mig alltså…

IMG_3827

Och vinnarna blev fantastiska Erika och Micke på Strand nära på Öland! Ditt ska jag garanterat i höst! Stort grattis igen!

IMG_3821Här är årets vinnare i alla olika kategori samlade på scenen! Stort gratis till er alla! Så himla bra jobbat! Det är så hårt konkurrens nu med alla dessa fantastiskt bra stället som poppar ut över hela landet!

Ni undrar säkert varför jag skrev den titeln på detta inlägg?! jaaaaa, White Guiden är riktigt bra och har verkligen blivit bättre sedan den startades men jag tycker att det saknas fortfarande en massa med riktigt bra stället i guiden… Jag förstår vilka resurser som krävs för att kunna göra en sådan guide och hålla koll på alla bra stället vi har i hela landet och mitt förslag är att vi ska hjälpa till Lena och hennes medarbetare att ta upp dem där fantastiska ställena som inte finns i Guiden så den blir ännu bättre nästa år! Vad tycker ni?

Det finns ett endaste krav för att få vara med och det är att man ska kunna slå sig ner på en stol för att kunna avnjuta en god kopp kaffe tillsammans med sin bakverk… Så SHOOT och tipsa oss i kommentarfälltet och berätta vad det är som gör att  den stället ni tycker om ska vara med i guiden!

 

Sébastien BoudetSakta men säkert…

Comments 19

  1. Post
   Author
 1. Malin

  Helloj jag undrar om du kan reda ut vad som krävs? Järvsö Creperie med sina närproducerande ekologiska bönder som står för alla råvaror och där eko och fairtrade genomsyrar hela verksamheten inte kom med. Är det för att det är crepes och galetter och inte går under cafe? Vi handvispar ju tom smeten? Fattar ingenting?! Kram Malin

  1. Post
   Author
   Sébastien Boudet

   Hej Malin!
   Jag har inte så bra koll på vilka är kriterium för att kunna vara med och om det finns några restriktioner för just “creperier”… Ni gör ett fantastiskt jobb i Järvsö oavsett och vad jag längtar efter att få smaka på en god galette!

  1. Post
   Author
 2. Malin

  Hej, ett väl värt utflyktsmål är Hellmanskagården i Nyköping, både café, bageri och butiker. Allt bakas och lagas från grunden med lokalproducerade råvaror, ekologiskt och mycket kärlek. Besök oss vet ja!

  1. Post
   Author
 3. Maria

  Tar chansen! Vårt kafé ligger i Kulturhuset Komedianten i Varberg . Det borde vara med tycker vi. Vi bakar och lagar allting i vårt kök & bageri söder om stan. Vi använder, förstås, bra råvaror. Mycket är kravmärkt. Bla mjöl fr Limabacka kvarn. Allt vårt bröd bakas på surdeg ( utan jäst)
  Sen borde även Strömma Farm lodge i Tvååker söder om Varberg finnas med!
  Maria

  1. Post
   Author
   Sébastien Boudet

   Hej Maria!
   Stort tack för att du tipsar oss om ditt stället! Är säkert att white guide “folket” läser detta inlägg och kommer att göra ett besök snart! Hoppas verkligen att ni får vara med i nästa års guide! Fortsätt jobba på för bra råvaror och ha en härlig sommar!

 4. Robin

  Shameless self-promotion! På mitt lilla fik strävar jag ständigt för att bli mer lokal, mer eko och mer fair trade. Till det ger jag rabatt på ät- och drickbart om en kommer på cykel! Välkommen förbi Llama Lloyd i Kville!

  1. Post
   Author
 5. Minna-Liisa Ydeskog

  Passar på jag med. Mitt lilla underbara ställe med allt gjort med hjärta och kärlek, njut av 1800-tals miljö med mycket själ i huset, och kika in och njut i vår gömda innergård. Vi jobbar mycket med en hemtrevlig atmosfär hos oss. Kakor i alla dess former och många cheesecake har det blivit. Mycket gluten och laktosfria kakor gömmer sig i kakmontern. VÄLKOMNA till oss i Uddevalla 🙂

 6. Linnéa

  Hej !
  Vet du vart man kan få tag på puffad hirs alternativt puffad quinoa? Jag tycker jag har letat överallt men hittar det inte. Jag bor i Stockholm.

  Fortsätt göra det du gör! Du inspirerar många till att baka och samtidigt bry sig om ursprunget på maten.

  1. Post
   Author
 7. Hanna

  Jag vill tipsa om Kustbageriet (bäst på surdeg!!) och Feldts bröd & konfekt! Båda Är väl Värt ett besök och självklara val om man som jag tycker om genuint hantverk (som går att äta ?) och fina miljöer. Bäst på bästkusten helt enkelt!

  Hälsningar Hanna

 8. Vanessa Minguez

  Jag läser inlägget nästan ett år för sent men..Bättre sent än aldrig! The Workshop Diner på Kungsholmen, mitt fik i Stockholm, vill jag tipsa om. Vi serverar bara ekologiskt comfort food lagad från grunden och med kärlek. Vi älskar det vi gör!
  Självklart är alla råvaror noggrant valda och 100% eko på både frukost och lunch. Vi även lagar våra amerikanska pannkakor med surdeg i, låter degen vila minst en dag och smaken är… gudomligt. Precis som allt annat!

Leave a Reply