Duvor från Hötorget…Fred runt bordet!

sebastien 7 Comments

Det var så himla länge sen jag åt duvor. Nu har hösten verkligen slagit till ordentligt och jag blev lite sugen! Jag hittade dessa fina fåglar på Hötorget… Alltså inte som ni nu tänker 🙂 Under Hötorget i saluhallen!  
Först stekte jag de ordentligt i ankfett med timjan, lite rosmarin, mycket svartpeppar och grov havssalt. 
 Jag hade fått tag på färska hasselnötter och “rosa” vitlök från Frankrike. Jag stekte det hela först i ankfett och på slutet strödde ljus moscovado socker för att karamelisera dem… Super gott! 
Sist, klappade jag mina fina duvor med lite pistou, stoppade jag de i en ugnsform och sen in i ugnen på 175°C. 45 minuter under folie och de sista 25 minuter utan. Et voila! Sjukt goda blev de och so himla skönt att slippa bråk om vem ska få en klubba eller en filé 🙂 Alla fick var sin duva och fick äta den i fred 🙂 Nu förstår jag varför man har vald duvan som freds symbolen! 

sebastienDuvor från Hötorget…Fred runt bordet!

Comments 7

 1. Anonymous

  Hej!
  Du är min förebild! Jag älskar att baka och göra desserter och ett besök på Petit France gör mig alltid lycklig. Förra lördagen var jag där och åt en hallontartelette med någon slags chokladmousse/creme i botten, följt av hallonmousse toppat med maräng. Vad kallas denna på franska? Det kliar i fingrarna på mig att återskapa detta konstverk och smakupplevelse så jag försöker hitta ett recept.
  Tack för en toppenblogg!
  /Julia

 2. sebastien Boudet

  Hoppsan.. Missade detta kommentar tråd… Sorry!
  Hej Julia: Stora och fina ord! Tack! Jag har inte så bra koll på alla desserter som görs på petite France längre…De har klippt navelsträngen lite nu och flyger med egna vingar 🙂 Kolla på PF Facebook sidan och fråga Hanna om den tartelette du pratar om.
  Ha det fint!

  Bra att ni löste det där med musiken till baguette filmen själva 🙂 Tack Anonym för hjälpen!

  Jag får bjuda dig på middag någon gång helt enkelt alexandra :)) Jag faktiskt funderar på att fixa en “brödpassionträff” någon gång faktiskt. Ni är så himla många här som jag har lärt känna sen flera år tillbaka genom kommentarer och aldrig har träffats… Det vore kul tycker jag!

 3. Lotti Wachtmeister

  På tal om duvor och fågelrecept:
  Ditt recept på Confit de canard – C’est sublime.
  Vi har använt våra egna gäss och det blev fantastiskt. HAr prövat många olika recept och tillvägagångssätt men aldrig blivit riktigt nöjda

  TACK !

  Lotti

Leave a Reply