Le Julprogram i Kanal 5

Sébastien Boudet filmer, recept bröd, Recept sött 14 Comments

julprogramNu är kanal 5 julprogrammet sent klart! Vad roligt det har varit och i efterhand känner mig riktigt glad att vi gjorde det. Magnus, Roy och jag fick möjlighet att visa lite mer vem vi är och vad vi brinner för till er alla där ute 🙂 Bort med Dessertmästarnas masken med andra ord och mysfaktor på topp!

För er som missade Julbak med Dessertmästarnas juryn kan ni titta på det via Kanal 5 Play: HÄR 

På söndag är jag på ett annat kanal och kör Nyhetsmorgon med bästa Agneta Sjödin… Jag kan redan berätta att det blir riktigt gott!

Trevlig helg alla här ute!

 

 

Sébastien BoudetLe Julprogram i Kanal 5

Comments 14

 1. Sanna

  Hej Sebastien!
  Jag såg alla program. Sååååå mysigt och så mycket gott ni bakade. Jag har ditt bardomsbröd i ugnen och tycker att det är så roligt att bara stirra i ugnen och ser hur brödet bakas!! 23 minuter kvar;-)
  Tack och God Jul för dig och familjen. Mvh/En hemmabagare

  1. Post
   Author
 2. Carina

  Hej,
  Jag provar att baka ditt pavébröd. Om jag följer receptets jästider bör jag grädda det i kväll, men det passar inte. Kan den jäsa över natten igen i kylen eller är det bättre att grädda några timmar tidigare? Jag tror inte den har jäst så bra…

  1. Martin

   Carina: Du kan göra vilket som. Är du osäker på jäsningen så låt den ligga i kylen och ta den senare gräddningen så kommer du få ett mer smakrikt bröd.

 3. Lina

  Hej

  Jag har hört så mycket om ganache i många sammanhang och inte fattat vad det var. Men nu vet jag efter att ha sett ett program. Provade att göra en egen på bara blockchoklad och kokosmjölk och det blev riktigt gott. Doppade de sen i smält blockchoklad och hjälp vad goda de blev. Förvarar de i frysen för jag är rädd de smälter i kylen. Eller? Prova gärna, de smakar glass och chokladpralin i samma bit typ. 🙂

  1. sebastien Boudet

   Ha ha Lina! Vad bra att du har nu koll på vad exakt en ganache är 🙂 Färdiga chokladtryfflar egentligen trivs inte så bra inne i kylen. Bästa är vid 16-18 grader i en tättburk eller inne i frysen som du gjorde 🙂

 4. Kalle Sätterström

  Hej Sébastien, vilka härliga program ni gjorde. Riktigt riktigt bra. Hoppas brödet på Enkorn blir bra, skall bli spännande att se när det är klart. Själv har jag precis satt igång deg till Vörtlimpor, dock utan riktig vört. Måste försöka få tag på det till ett nytt försök. Nu fick det bli must och porter.
  God Jul på dig och din familj!

  1. sebastien Boudet

   Tack Calle! Vad roligt att höra från dig 🙂 Vi hade riktigt kul ihop och det verkar som att det kändes genom rutan 🙂 Vört utan vört låter lite krulligt men du hittade ett riktigt bra lösning ser jag!
   God fortsättning till dig och din familj och cykla på!

 5. J.L

  Fantastiskt bra!
  Har i tidigare inlägg varit kritisk till alla “checka” program inför julen. Men ni levererade ett riktigt bra program och får känslan av att ni har kul ihop.

  God Jul & Gott Nytt År!

  1. sebastien Boudet

   Tack J-L. Jag bruka inte eller tycka att det är så kul med det “typ av program” men som sagt ovan hade vi kul ihop och jag fick chansen att dela med mig av många härliga recept… Helt utan tillsatser o trams 🙂

 6. Sandra

  Det har varit riktigt kul att titta. Ungarna blev sugna på den franska nougaten, så den gjorde vi hemma (med hårtork och allt :)). Sedan blev det lite för mycket för tänderna då jag gjort en massa fudge och kola dagarna innan (ätbara julklappar). Ett besök hos tandläkaren resulterade detta i och tandläkaren ville omgående ha receptet till din fina nougat. Inga hål hade jag heller…tack och lov. God fortsättning Sébastien.

 7. Maria

  Hej!
  På bara ett par veckor har jag gått från lite lagom matintresserad till snudd på nätstalker vältrandes i din blogg, youtube, Facebook, tv-program på olika Play-kanaler…det är nästan så jag skäms lite, och vill påtala att det nog inte blivit riktigt så intensivt om jag inte haft en massa ledig tid att lägga på det här. 🙂 Du har till och med hängt med på mina promenadrundor då jag lyssnat på radioprogram (P1 Dokumentär såväl som Sommar-programmet) när jag varit ute och knallat. Jag har satt min första surdeg – den heter Sébastien!
  Allt började efter att jag lite slentrianmässigt slagit på ert finfina julprogram en helg före jul… och fastnade stenhårt. Vill egentligen bara säga att du har blivit en av mina husgudar och förebilder! TACK för att du delar med dig av kunskap, tankar och erfarenheter, och visar vikten av yrkesstolthet och äkta engagemang och intresse i matbranschen!

  1. sebastien Boudet

   Ha ha Maria! Så du har alltså rätt bra koll på mig nu då :)) Riktigt kul att du öppnade ögonen för bakning och blev introducerat i min “Värld” via julprogrammet på Kanal 5! Välkommen här och lycka till nu med all din bakning !
   God fortsättning

Leave a Reply