Så här ser ut Måltidsakademin i Grythyttan! 
Min bok ”den franske bagaren” har vunnit pris på fredag! 
Svenskamåltidsakademin med Carl Jan Granqvist på spetsen väljer varje år de bästa böckerna och ger ut priser. 
Som ni säkert redan vet släps i Sverige 1 matlagningsbok om dagen… Det är helt sjukt! Och för att hjälpa er alla att välja de alldeles bästa läser Måltidensakademinsredaktionskommittén (ha ha ha vilket ord :)) genom alla dessa böcker och efteråt dela ut priserna. 
Min bok vad nominerade i kategori Årets bästa i kategori brödbok och i den kategori var också nominerad: 
-Knäckebröd, En bok om livets hårda av Olof Jönsson. 
-Bröd och pizza: Surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar av Martin Johansson. 
-Sura degar, söta bröd: Bakhantverk med Jan Hedh av… Jan Hedh. 
-Bröd från ner och fjärran av Magnus Magnusson. 
-Kockarnas bröd: 48 favoritrecept från några av Sverige främsta kockar av Karin Bille. 
-Stora boken om bakning: Doften av nybakat av Anne Skovgaard-Petersen. 
-Så bakar du bröd: Steg för steg till lyckade bröd och bakverk av Emmanuel Hadjiandreu. 
-Och så Den Franske bagaren  🙂 
Hippiiiiii! Det är min bok som vann!!! Med motivering:
Kärlek och tålamod är allt som krävs för att bli en god brödhantverkare. Boken ger inspiration och kunskap: Ingenting slår ett bröd bakat med passion, bra råvaror och surdeg. 
Årets bästa brödbok priset i min hand! 
Alltså vilken grej! Jag är helt överlycklig! Men det är inte allt… 
Boken vann också i kategori ”årets bästa form” av ALLA (snarast 400 st) böcker som kom ut under hela 2012!!! 
Formen gjordes av Justine Lagache, bilderna från Carl Kleiner och illustrationerna av Olaf Hajek. 
Motiveringen: 
Boken är vacker som en surdeg, där alla ingredienser håller högsta kvalitet. Formen är lågmäld och knådad med kärlek och omsorg. Även foto och illustration har givit tid att jäsa till fulländade höjder.  
Här kan ni höra och SE själva motiveringen 🙂  
Tack Carl Jan 🙂