Så himla trött på reklam…

Sébastien Boudet filmer, Uncategorized 27 Comments

Le Pavé from sebastien boudet on Vimeo.

Jag vill så gärna filma och göra korta filmer när jag bakar… Det vet ni för att jag har gjort det i flera år och haft typ en halv miljon visningar på You Tube med mina korta bakfilmer sen jag började. Men nu känns det mindre roligt när det är så mycket reklam och pop-up fönstret för chips, snabbmatkedjor, telefonabonnemang  som använder min kanal för att visa en massa med skit till er! Så nu tar jag ett nytt grep i det hela och testar Vimeo som kostar lite men däremot inte smyger in reklam i mina klipp!! Vi får se hur det går 🙂

Som prov väljer jag den där “god bitten” Durum pavé som jag fullständigt älskar! Om ni aldrig har tittat på den: Gör det! Om du har redan sett den: Titta på den igen… Det gjorde jag och blev bara sugen att sätta igång en deg:)

 

Sébastien BoudetSå himla trött på reklam…

Comments 27

 1. Kalle Sätterström

  Bra Sébastien, ja visst blir man sugen när man ser denna underbara film. Själv skall jag ut o måla på huset men gissa vad jag skall göra först. Ja just det. Friska upp min surdeg, för efter att ha sett filmen blir man ju riktigt sugen.

  1. Post
   Author
 2. Victor

  Sebastien,

  I finally got your book in English and I love it. I have a pavé in the fridge for the first fermentation. I will put roasted walnuts inside before forming the loaf and the second fermentation. I have tried to find a good video from you which, could show how to introduce something in the dough and the closest is the fougasse. It will be very helpful to have a video in Vimeo regarding the fruit bread and so. Je vais vous dire como it works tomorrow morning. À Bientôt!
  PS- We need your second book to be translated either Spanish, French or English – I wish I speak Swedish

  1. Post
   Author
 3. Malin Holmström

  Har sett den förut…såg den igen…fortfarande mycket inspirerande! Trots 24 bröd på jäsning blir jag sugen på att sätta en deg…precis som du gissat. Har tyvärr svårt att hitta ett bra durummjöl – har du några rekommendationer? Tack för din inspiration!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 4. Lina

  Kul att läsa så mycket nya blogginlägg! Härligt med ditt engagemang och ny inspiration, som alltid. Bakar din durumpavé ofta här i LA, sååå bra – blandar ibland med kamut också, blir supergott! 🙂

  1. Post
   Author
 5. Madeleine

  Inspirerad av både bok och filmer gräddade jag i fredags kväll mitt livs första pavé. Oh vad gott det blev!
  Tyvärr blev dock brödet ganska platt. Vad kan jag ha gjort för fel? Det är ju först när man hittar sina fel som man kan lära mer!
  Jag är igång med nästa surdeg. Ja, den gamla fick åka ut när blomflugorna drunknade iden. Den nya surdegsgrunden har fått en bit tyg över sig, under locket som står på glänt, för att skydda den från nya inkräktare.
  Men så en fråga, till. Jag brukar köpa med mig kastanjemjöl från Frankrike som jag oftast använder till clafoutis. Men det borde ju gå att blanda i matbrödsdegen också. Har du någon idé om hur mycket kastanjemjöl jag i så fall borde blanda i, och vad jag i stället ska plocka bort?

  1. Post
   Author
   Sébastien Boudet

   Tack tack Madeleine! Du måste ha lite tålamod:) Det är inte alla som lyckas att baka ett gott bröd första gången… Ett tips till dig är att baka brödet i en varm gjutjärngryta med locket på nästa gång. Det gör ditt bröd inte lika platt om du väljer rätt storlek på grytan.
   Gott med kastanjmjöl 🙂 Men jag gillar den mer i bottnar, mördegar eller bakverk… Inte i bröd. Tycker att det tappar all sin fantastisk smak.

 6. Tina

  Vad fantastiskt inspirerande det är att läsa om dig, ditt skapande och fantastiska bröd. Jag har kikat igenom flera filmer nu, och är glad att jag har en surdeg på gång i skåpet. Har bakat tidigare, men kommit ur fas lite, men nu är jag på gång, tusen Tack Sebastien för härlig inspiration. // Tina

  1. Post
   Author
 7. E Jones

  Hej och tack för att du delar med dig. Jag bor I Australien och det är väldigt svårt att hitta gott bröd här. Jag lärde mig laga surdegsbröd av dig och din film och har äntligen gott bröd när jag vill! Så än en gång, stort tack. 🙂

  1. Post
   Author
 8. Viktor

  Fantastiskt! Genialt! Inspirerande!

  Det är bara några ord som beskriver din förmåga att lära ut konsten at baka. Jag har försökt lära mig surdegsbakning vid flera tillfällen utan så bra resultat som jag önskat. Sen jag läst din bok och sett dina filmer har jag ÄNTLIGEN lyckats bra med mina degar och bröd 🙂 Att lära känna sin deg är mycket svårt att beskriva i text, och att ha fått chansen att se dig visa hur det ska se ut och förklara varför det blir som det blir är en fröjd! Tack för all kunskap och hjälp!
  Föresten, jag trodde inte att det skulle vara en fransman som lärde mig att göra den godaste saftigaste Le kanelbulle 😉

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 9. Monica Sandström

  Vilken trevlig musik till den videon! Har gjort surdegen från din bok och nu idag har jag startat Levaindegen. Det ska bli spännande att se om jag får till det här brödet, för det var det jag blev sugen på i boken 🙂

  1. Post
   Author
 10. Ann Johansson

  Hej, Tittade på din video, men funderade lite på – varför två plastbunkar i varandra? Blivit lite nyfiken på bröd då jag bor till och från i Italien och tycker att det bröd man köper även där är bara ointressant fluff fluff.

Leave a Reply