Champagnekorkar som skjuts, kunskap som sprids och festival med kurser på gång!

Sébastien Boudet Event 10 Comments

lebakbok (1)Nu är äntligen Le Bakbok tryckt och klar och troligtvis ute i butikerna 🙂 På onsdag var det invigning av boken och det var fantastiskt roligt att skåla med ett glas champagne ute på Rosendalsträdgård med vänner och familj. Här ser ni mitt fantastiska team som jobbade som djur för att göra min bok förståelig, komplett och vacker. Hanna, Frederica och Robin. På bilden saknas tyvärr Stefan:(

lebakbokSå galet roligt 🙂

umeå (7)

Jag hade kurs i Umeå i helgen och det var verkligen super roligt! Deltagarna var grymt duktiga och bakade super fina bröd på mjöl från Ångsta Kvarn, Teve kvarn och Warbro kvarn.

umeå (1)

Jag hade också en kurs för kockelever från Restauranghögskolan som blev otroligt givande. Både för eleverna och för mig! Jag har otroligt stora förväntningar på dessa kloka unga kockar och hoppas på att de snart kommer in på arbetsmarknaden och skakar om ordentlig vad det gäller bröd på krog!

umeå (5)Kolla vilket bra konkret exempel! Restaurang Socialize i Umeå som både har KRAV certificierat sig och bakar världsklass bröd UTAN JÄST!!! Jag blir så lycklig av att få uppleva det där! Hör ni alla jästbagare här ute: Nu vet ni att det finns kockar som klarar att baka i ett stressigt restaurangkök världsklass surdegsbröd utan jäst och på ekologiska stenmalda tillsatsfria mjöler!

På onsdag börja Smaka på Stockholm! I år kommer jag och brorsan, Damien, hålla några en-och-en-halv timmes minikurser. Från onsdag och varje dag fram till söndag, kommer vi att ha en kurs kl 11 om franska bakverk, där vi ska baka tarteletter, petit chou bakverk och macarong och en till kurs kl 13.30 om surdegsbröd. Vi har kommit ut ganska sent med möjligheten att boka dessa kurser vilket betyder att det finns gott om platser! Kul för en gång skull 🙂 Vill du boka en kurs kan du göra det HÄR. 

Varmt välkomna till Kungsträdgården för året största, bästa och godaste mat event – Smaka på Stockholm!

Sébastien BoudetChampagnekorkar som skjuts, kunskap som sprids och festival med kurser på gång!

Comments 10

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
   1. Anette

    Den kom i går, har läst en bit och väldigt nöjd så här långt. Brukar inte bläddra i förväg utan varje uppslag skall vara en överrasking första gången jag läser. Det svåra blir nog att fundera ut vad jag skall börja med.
    Var en vecka i Grekland nu i slutet på maj och gick på klipporna och plockade havssalt i de små hålorna. Hade med nästan 1 kg hem och det lär bli mer när vi åker senare. Känns lite lyx med något så enkelt (eller är det enkelt) som egenplockat salt.

  1. Post
   Author

Leave a Reply