Gastronörd vecka!

Sébastien Boudet Event 9 Comments

I veckan händer kanske det största som har hänt gastronomisverige någonsin: Bocuse d’or, VM i professionellt gastronomiskt matlagning, och det, här, i Stockholm under Gastronordmässan! Sjukt roligt!

Tommy Myllymäki assisterad av Albin Edberg kommer att representera Sverige för andra gången och kommer att tävla på Torsdag med start kl 09.30 i köket nummer 7. Han kom 2an sist han tävlade och det är inte att ta i att säga att Tommy är där för inte mindre än att vinna den gången! Lycka till Tommy och heja Sverige! Pris utdelning är på torsdag kl 17.30.

snittkniv

För min del ska jag göra några roliga pop up grejer under veckan på Gastronord matmässan som går parallellt med Bocuse d’or (I hallen bredvid). Bröd är det första kontakt man har med köket när man gå på krog och det alldeles första man stoppa i munnen, med lite gott smör på! Så, så här ser ut min insatts i veckan:

På tisdag den 6 maj kl12.00 är jag på Frankrikes exportrådets  UBIFrance montern  (A40:30) och kommer att prata surdeg, brödkultur och lite annat. jag kommer att dela ut godiebags med stenmaletmjöl från Björkaholm, surdeg, havssalt och en recept på surdegsbröd för de som är på plats och orkar lyssna på mig i en timme 🙂

Och kl 14.30 kommer att visa hur man starta en surdeg, håller igång den och baka med den i Avequias super fina kök på entré torget.

På Onsdag den 7 maj kl 11.00 till kl 12.00 är jag på Martin & Serveras scen (A39:10 ) och kommer att baka gott bröd som passar perfekt i en restaurangskök.

På torsdag den 8 maj kl 11.00 till kl 12.00 är jag på Frankrikes exportrådets  UBIFrance montern  (A40:30) och kommer att prata surdeg, brödkultur och lite annat. jag kommer att dela ut godiebags med stenmaletmjöl från Björkaholm, surdeg, havssalt och en recept på surdegsbröd för de som är på plats och orkar lyssna på mig i en timme 🙂

Samma dag kl 12.30 kommer jag att visa hur man starta en surdeg, håller igång den och baka med den i Avequias super fina kök i entré torget. Sen är det självklart prisutdelningen av Bocuse d’or kl 17.30!

På fredag den 9 maj, mässan sista dag, är det en hel del på gång men återkommer om det när jag vet mer.

Hoppas att vi ses där annars kan ni följa mig på Instagram då jag kommer att uppdatera på allt som pågår i Älvjö 🙂

Sébastien BoudetGastronörd vecka!

Comments 9

  1. Post
   Author
 1. R

  Åh hur kunde jag missa allt kul du höll i idag? Blir lite ledsen att det inte fanns någon info på gastronords app! vi fick gå med skolan endast idag för vi har öppet för gäster andra dagarna, annars hade jag tagit chansen då! 🙂 du är i alla fall en grym förebild för framtida bagare!

 2. Teresia

  Så spännande med denna mässa. Fick idag en inbjudan att komma dit idag, men det var lite sent påkommet. Förhoppningsvis kan jag planera och lyckas smita in nästa år 😀

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
   Sébastien Boudet

   Ja, det borde de ha… Saltå kvarn, Warbro kvarn och säkert flera mjöl från bra kvarnar har de. Det är du som är kunden… Om det finns ett mjöl du skulle vilja ha är det bara att fråga de att ta in den!

Leave a Reply