TÄVLING!

sebastien Uncategorized 105 Comments

Hej alla fina och kära läsare!
Jag kommer förbi bloggen en liten stund och sätter igång en liten roligt tävling 🙂 Min “skrivkramp” börjar släppa lite och det kommer att blir super kul att få komma igång med skrivandet igen! Jag har så himla mycket att berätta!
Idag var jag i mina nya lokaler på Karlavägen och det verkar som att vi kommer att kunna öppna i augusti som planerat!!! Så himla kul så det är inte klokt! Ugnen håller på att byggas i Strasbourg, tyget  till mina korgar sys och den 200 liters stora degtråg är på tork!
För att fira har jag planerat några extra kurser till hösten i Stockholm och sätter igång en liten tävling!

Att vinna:
Första priset är en helg med mig på mitt nya stället… Man får alltså välja att få börja med mig eller lite senare 🙂 Och själv klart sluta med mig eller lite tidigare 🙂  Det ingår lyxig frukost och en god lunch… Eller en god lunch och en god middag… Både dagarna! Hur som helst lovar jag att den som vinner inte kommer att vara hungrig men istället troligtvis lite trött och lycklig efter helgen 🙂

Andra priset är en plats till en av mina surdegsbrödkurser för hemmabagare… Datumet hittar ni under rubriken “kurser i Stockholm” och några platser finns det kvar.

Tredje priset är en bok “Den franske bagaren” med en liten kråka i så klart…

När jag var på Gotland för några veckor sedan, träffade jag den fantastiska Thomas som driver Stenhuse Gård på Gotland.

FRÅGAN: Vad säger jag till honom på den bilden?

Rätt svar vinner första priset.
Roligaste svar vinner andra priset.
Korkigaste svar vinner tredje priset.

Det känns svårt men inte så svårt om man tänker lite 🙂

Lycka till!

sebastienTÄVLING!

Comments 105

 1. Magnus

  Så om jag förstått det hela rätt om man tar sju sorters blommor och lägger under huvudkudden. Skulle den blivande kärleken då visa sig i drömmen.

  Går det lika bra med sju sorters vete?

 2. Anna

  Traditionellt jordbruk sen flera generationer tillbaka, underbart! inga genvägar! Grönsaker odlade med kärlek och super kvalitet! Jag älskad detta!

 3. Åsa

  Bilden är ju tagen mitt i en mening men det är ju alldeles uppenbart att det sa klick just när du yttrade ordet “mjöl”. Mjöl som i hur gott man sover när man har rent mjöl i påsen!

 4. Bo Lindgren

  Vad tror du är viktigast solen eller jorden här på ön för att får till det här lilla extra som bara finns i dina bröd eller har du andra hemligheter för mig

 5. Petra de Verdier

  Man ser klart på det utskjutande undre käkpartiet att du säger: Aaarrrr

  Du och Thomas lekte nämligen pirater i väntan på att sparrisen skulle komma upp. Som alla vet är Piratiska ett något ordfattigt språk ty det består endast av ordet Aaarrr. Betydelserna av detta Aaarrr är desto fler och i just det här fallet säger ditt Aaarrr: Åh Thomas din sparris är helt delikat jag kan knappt bärga mig tills du skördar. Då ska jag snabbsjuda dem och sen servera dem med en nypa sel de Guerand och en klick La Baratte du Crémier eller kanske en nyvispad Hollandaise med färsk citron och till det det godaste sparrisbröd jag någonsin bakat på härligt krämigt, Gutemjöl.

  Petra de Verdier

 6. Mathilda

  MJÖL såklart!och varför tror jag det?Jo…
  Det är ett noga övervägt antagande baserat på en mängd faktorer, bland annat munnens form- typisk för ett “Ö” uttalat med lätt fransk brytning.
  Sedan är det ju uppenbart vilken mening du just då yttrar:

  “Skåda den store Seb!Jag ska ta denna lilla vete och krossa till högkvalitativt, tillsatsfritt mjöl mellan mina bara fingrar, endast med hjälp av fransk råstyrka och den renaste kärlek!”

 7. David

  “Tack Thomas för att du finns och för att du gör ditt jobb, det är tack vare dig och sådana som du som gör att jag vill leva och baka varje dag!”

 8. Mia S Burghard

  “Jo du Thomas, att du inte börjar odla riktigt bra vete! Eftersom du redan odlar andra produkter med en fantastisk kvalité så är jag övertygad om att du men din ärlighet och kärlek till moder jord skulle få fram en produkt som blev bland det bästa här i landet!”

  Det är exakt det som du säger på den här bilden.
  Hälsar Mia

 9. Lars

  Det var ju inte så svårt. Du håller säd i handen som du ska så för hand, skörda och mala och till sist knåda för hand efter en femtimmarsautolys. Det bli ditt första bröd med säd från ett enda fält. Så du säger helt enkelt “ta hand om fältet kompis, jag kommer ha koll på dig!”

 10. Suzesan

  1.”Så härlig väder idag men lite blåsigt och kallt så än kan vi inte kasta av oss jackorna men snart så har tjälen gått ur marken och frostrisken är över och våren är här och du- kan- dra- undan presenningen/plasten/fiberduken här bakom så kan solen få ge kärlek till jorden….och dina frö/ plantor kan få ge liv. Idag är det för kallt för det annars kunde jag gjort det eller vad säger du Thomas ELLER?? tack för du öppnade dörren för mig. Jag kommer tillbaka när du tagit bort fiberduken. “

  2. “Dra inte undan fiberduken nu så kråkorna äter upp jordgubbarna”(eller vad det nu är under den där fiberduken bakom.

  3. “Äter rådjuren upp sparrisen om man drar undan fiberduken?

  4. “Drar du undan fiberduken/presenningarna eller låter du dem ligga kvar? “

  5. “Oj vad jag vill dra undan fiberduken Thomas om jag fick bestämma”

  6. “Lås efter dig när du går”

  Jaaaaa jag vann;)Håller tummarna för mig själv.
  -Bånjoor aOreVåar.-
  (För det är väl inte en frusen bäck bakom eller is…..)
  Oj vad SKITSVÅRT. JAG vill vinna. Jag kunde inte se att det stod att man bara fick gissa en gång. Om du haft en ljudlös film hade det inte varit fusk om du skrivit” READ MY LIPS”

  Kram
  /Susanne

 11. Mia S Burghard

  “Mmm, när jag blundar så upplever jag smaken av ett alldeles fantastisk ramslökssmör som blir helt perfekt till en nybakad pavé!”.

 12. Petra de Verdier

  Kan inte motstå kommentar nr 100…

  Aha, å de här maskrosorna säljer du alltså dyrt som ramslök till stockholmarna, génial!

 13. Marte-Sophie

  “Ah ramslök! Det är inte varje dag man ser den! Tar med lite hem och gör en god pistou!”

  Eller,

  “Nu är det perfekt säsong för ramslök! Bäst jag skyndar mig och tar med lite hem!”

 14. Catharina

  Thomas, man to man – Du måste nypa henne lite kärleksfullt i rumpan ibland, precis som när du känner efter om en deg har jäst färdigt!
  I båda fallen får du förhoppningsvis njuta av fina bullar!

Leave a Reply