En liten semester pause…

sebastien Uncategorized 16 Comments

Nu är det varmt och gott! Sommaren har kommit (i Stockholm i alla fall…) och det innebär för min del lite ledighet. Jag brukar säga att jag inte jobbar men lever istället. Jag lever mitt liv och gör saker utan att tänka om det är jobb eller privat. Det är visst skönt men kan erkänna att det är lite tungt ibland. Alla behöver lite anderum, små stunder med lugn och ro där ingen kan bedöma eller ge ett åsikt, och det gör även den lilla franske bagaren 🙂
Hösten lär vara rätt intensiv med en bra mängd jätte stora utmaningar! Bloggande har redan minskat som ni märkte det, inte för att jag inte har lust längre men mer för att det mesta av det jag gör nu kan/vill inte riktigt berätta. I hösten smäller det och det kommer att bli riktigt kul att dela med mig av mina hysteriska men fantastiska dagar (degar).
Jag önskar er en fantastiskt sommar laddat med goda bröd, bullar och bakverk och kommer troligtvis tillbaka här på bloggen i mitten på augusti!
Ha det gott!

sebastienEn liten semester pause…

Comments 16

 1. Anonymous

  Hej!
  Jag provade baka croissanterna från boken. De blev goda. Men jag har en fråga och om Sebastien är på semester kanske någon annan kan svara. När jag ställde in en kastrull med varmt vatten i ugnen för att jäsa croissanterna slutade det med att mycket av smöret smälte och rann ut på plåten. Är det någon annan som råkat ut för det? Ska man strunta i vattnet, eller ska det vara lock på kastrullen? Tips tages tacksamt emot!
  Mvh
  Linnéa

 2. Magnus

  Hej Linnea,
  då fick du för hög temperatur i ugnen prova med ett glas vatten bara och inte lika varmt. Alternativt skippar du det men penslar croissanterna med vatten eller eggwash innan du ställer in dom i ugnen för jäsning…så ska det nog bli bra.

  Har du lock på kastrullen får du ingen fukt i ugnen och enbart värme och ditt problem var just värmen.

  Mvh

  Magnus

 3. Bagar Bert

  Tack för tipset magnus. Jag har haft liknande problem med briocherna som “smälter” och tappar den lilla “knoppen” som man ansträngt sig med.

 4. Anonymous

  Hej!
  Jag provar också att ställa en fråga angående ett recept från boken.
  Är det meningen att man ska ta paven direkt från kylen och in i ugnen?
  Är det inte risk att det blir skorpa innan brödet jäser upp det sista då?
  MVH
  Karin

 5. Bagar Bert

  RE: Anonym

  Ja så står det i boken ialla fall och det är så jag brukar göra med bra resultat. Det står också att du ska slänga in kokhett vatten på botten i ugnen (brukar använda en form). Vattnet kondenserar sedan på ytan på brödet och förhindrar en för tidig skorpa.

  Lycka till

Leave a Reply