Den franske bagare… In english!

sebastien Uncategorized 11 Comments

And here is the cover!
Amazing! Min bok har nu släps på engelska i hela världen! Är det inte helt sjukt?
Jag fick äntligen den i mina händer igår och vilket häftigt känsla det är att läsa alla mina ord och recept på engelska. Stort tack till alla som har jobbat med översättningen och speciellt till Constance Renfrow, min förläggare i New-York som med sin tålamod fick den där engelska version att inte vara en “bara rakt av översatt bok”. Boken kan köpas nu här!

 

sebastienDen franske bagare… In english!

Comments 11

 1. Linda

  Grattis! Kommer den på franska också?
  Jag bor i Frankrike sedan tre år tillbaka, men min franska är inte alls i klass med din svenska, så när någon ber mig översätta recept blir det sällan riktigt bra… 😉

  En fråga: Om du var i Frankrike och ville baka pepparkakor, vad skulle du använda istället för sirap? Vi åker inte hem till jul i år, och pepparkakor måste man ju ha!

 2. Emil Östlund

  Hej Sebastien!

  Finns det någon formel man kan gå efter om man bakar på baksten? Det går ju fortare än på en plåt. Bakade ditt 6 min bröd och då räckte det med 40 min istället för 50-60.

  Surdegs Hälsningar/

  Emil

 3. Marcus L

  Hej Sebastien!
  Är på väg att baka dina lussekatter men är osäker på två saker.. Jag har lagt in 1g vanligt “pulversaffran” med 10g socker och 10g cognac men inläggningen är helt flytande. Om jag har i inläggningen från början när jag gör degen, dödar inte den starka alkoholen jäsningen då?
  När du jäser lussekatter och bröd i avstängd ugn hur varmt är det då? När startar jag och stänger av den?
  Jag har alltid en stor baksten i.

 4. Marcus L

  Hej!
  Ser man på degen direkt efter autolysen om man har ett bra mjöl eller inte? Använder ekomjöl utan tillsatser men jag tycker inte min ser lika fin och elastisk ut som din. Framförallt inte när jag även har i rågmjöl. Hur ska degen till en bra Pavé kännas efter autolys? Kan man autolysa för länge?

  När du räknar ut temperaturen för degvätskan har du skrivit att du använder dig av formeln: Mjöltemp +rumstemp + vattentemp=55.
  Med rumstemp menar du då surdegstemp eftersom du förvarar din i rumstemp?
  Om mitt mjöl är 17°, surdegen 8° ska jag ta 30° vatten då?
  Gäller formeln även fördegar/poolish?
  I din bok har du skrivit ljummet vatten på både pavén och le pain au levain. Blir inte degen för varm för dig då?

  Använder du dig av “kastknådning” även när du knådar mörkare bröd?

Leave a Reply