Ät bra bröd eller ingen bröd alls!

sebastien Uncategorized 8 Comments


Som sagt är det stort skillnad på surdegsbröd och surdegsbröd… Idag kan man tillsätta gröt i ett bröd och kalla det för surdegsbröd! Jag säger det igen och det var det jag försökte säga i den spontana mini interview Kristin gjorde på mig på söndag: Riktigt surdegsbröd, med allt det innebär i term av smak, hälsa och hållbarhet, jäser bara på surdeg väldigt långtsamt och innehåller inte industrijäst och massor med tillsatser! Pågen, Fazer, Skogaholms eller andra stora jätte industriella bagerier kommer aldrig kunna komma i närheten av att kunna baka en sådan surdegsbröd. Ni som köper industri fusk surdegsbröd får väldigt lite för pengarna och kan skada er hälsa! Baka själv eller köp från din hantverksbageri… Annars är det lika bra att inte äta bröd alls!

sebastienÄt bra bröd eller ingen bröd alls!

Comments 8

 1. Caroline

  Hej!

  Det är så roligt att du har börjat blogga igen. Jag brukar ofta gå in på din blogg, läsa inlägg och titta på bakfilmer, jag blir lika inspirerad varje gång.

  Till helgen tänkte jag försöka ge mig på att baka dina Chouquettes, de ser nämligen så himla goda ut..

  Tack för en bra blogg!

 2. Helena Skogh

  Hej alla glada surdegsbagare! Har äääääntligen kommit igång med att baka själv efter många år i jästträsket, mycket tack vare inspiration från Monsieur Boudet 🙂 Har en fantastisk liten surdegsgrund som jag oortodoxt använder i alla sorter jag bakat hittills och som jag matar mestadels med stenmalet rågmjöl från en närbelägen kvarn (lyx!) http://www.rabergaeko.se/ Har precis lyckats med ett par plåtar surdegskanelbullar med fantastisk textur om än en liten ovan syrlig smak men som sammantaget överträffar alla bullar jag hittills smakat.
  Tack för att du håller bloggen igång och så generöst delar med dig av dina recept och erfarenhet! Kommer att fortsätta botanisera här. HIttills är det enklaste brödet favoriten 🙂
  Trevlig helg till er alla!

 3. sebastien Boudet

  Jätte roligt Caroline att vara tillbaka (även om jag aldrig riktig åkt någonstans :)) Tack för att du följer och lycka till med chouquetterna!

  Ja, Sandra! Men tydligen är det inte…

  Helena: Vad kul att höra! Vad gal jag blir att läsa dig! Gunna på Råberga gör super fina mjöl!

 4. gizze

  Bakar mitt eget surdegsbröd och njuter av det! Har inte köpt bröd på 15 månader…mycket tack vare dig 🙂
  Så inspirerande både i läsning och på tv och youtube!

  Hälsar Gizze i Värmland

 5. Anonymous

  Blev inte förvånnad att höra när du hade lämnat Broms. Var där för några veckor sedan för att testa div olika bakverk (bla semlorna efter det dåliga test resultatet) för att själv bilda mig en uppfattning, och jag måste faktiskt säga att jag kände inte igen Sebastian i de bakverk jag prövade (stor skillnad mot när du drev Petit France). Många var kompakta (underjästa) och degiga. Bla Pain au chocolat var degig och kompakt. Bra att du har kommit på andra tankar nu.

Leave a Reply