Så vackert! Så här ser det ut bakom en hantverkskvarn. Innan man kan göra mjölet måste säden skalas!
Just nu är det mycket snack om årets mjöl. Saltå Kvarn har gått ut med att berätta för sina kunder att falltalet var så himla dåligt i år att de var tvungna att importera vårvete från Kazakstan för att ”justera” det hela… Rätt eller fel kan jag inte avgöra eller javisst det där låter inte klok! Det vore intressant att höra varför de valde att göra så istället för att hitta ett lösning här, hemma!
Hur har ni det med årets skörd ni alla ekobonde? Har ni också problem med falltal?
Finns det tillräckligt med ekologiskt spannmål för att försörja oss som inte vill ha massor med skit i brödet?
Är mjöl med låg falltal ett dåligt mjöl? Hur kan man justera?
Flera av dessa frågor kan jag faktiskt svara själv på men det vore intressant om någon duktigt mjölnare kunde komma in och ge oss lite input!