Nu är det dags för Världs Mästeri i bageri! 
 Klockan är 4.55, Moa, Håkan och Mattias är redo att köra. 
 Håkan väger saltet till brioche degen. 
 Full fokus efter 3 timmar tävling. 
 Croissant degen kavlas. 
 Briochen. 
 Croissant rullning. 
 Kardemumma/Kanel på vetedeg. 
Baguettes tradition  
 De måste formas per hand. 
 Surdegsbröd med hazelnötter och äpple ska in i ugnen. 
 Moa klistra blommor med karamell. 
 Nu börja stången att se färdig ut. 
 Moa börja sätta alla mini mackor på sitt skådebröd. 
 Håkan fixar de sista dekorationer på sina cornets. 
 Det ser riktigt bra ut nu! 
Och det otänkbara händer… Mackorna väger för mycket och hästhornet rasar ner!!!
Det är bara 20 minuter kvar och den endaste lösningen är några av Mattias limpor som stöd. 
Så jävla förbannat! Chansen att vinna har precis gått i rök…
 Moa biter ihop… Man kan se på deras ansikte hur besvikna de är! 
 Nu är det klart! Det finns inget mer att göra. Brorsan kom förbi Europain för att hälsa på och vi fick en liten bild med bästa Robin (CumPané)  
 Här prata jag med Jean-Philippe De Tonnac. Författare till ”Le dictionnaire universel du pain”. Vilken kille! Ni kommer att höra mer från honom här snart eftersom vi har börjat arbeta på ett gemensamt projekt. 
 Varje bröd och bakverk skulle presenteras till juryn och publiken. Det är jag som fick det stora äran att översätta för landslaget… Det blev inte så enkelt som jag hade tänkt mig för att till exempel förklara på franska vad vört eller havtorn är 🙂 
En liten panorama bild à la Google map 🙂 
Och till slut dagens hjältar som har kämpat hårt! 
Vinnarna avslöjas på Onsdag kl 11. Jag rapportera från Brödpassions Facebook sidan
Kolla också gärna på bagarlandslagets officiella web sidan!