Idag tänkte jag dela med mig av en riktigt bra choklad kaka recept. Det är ganska många ingredienser och det svåraste i det hela är att förbereda allt innan man sätter igång.
Gör så här och du vill baka en underbart choklad kaka som smälter i munnen:
1-Sätt på ugnen: 175 °C
2-Vispa ihop 250g ägg (4-5 st) tillsammans med 200g cassonade socker (råsocker)
3- Lägg 150 g mjölkchoklad (eller 120g mörkchoklad 70%) att smälta. Vatten bad eller mikro.. You’r choise.
4- Lägg 100g osaltad smör att smälta. Samma beslut att ta här!
5-Sikta över det vispade ägg/socker blandningen 120g vetemjöl, 7g bakpulver, 90g mandelmjöl och 25 g kakao pulver.
6-Vispa ordentligt för att ta bort klumparna.
7- Häll över smeten 120g vispgrädde och den 100g smältande smöret.
8- Vispa igen ordentligt till ett slät smet.
9- Häll över smält mjölkchokladen, byt vispen mot en slickepot och rör tills allt mjölkchoklad har assimilerats av smeten.
Et voila! Nu borde ugnen vara varmt. Om inte, betyder att allt gick alldeles för snabbt och att du har glömt att njuta 🙂
Jag brukar alltid klä på min ”cake” form med lite smörpapper, det gör kakan lättare att plockar ut från formen.
Tänk på att smeten reser sig under bakningen och att man ska inte fylla formen hela vägen upp. Ryms inte allt smet i formen kan man göra några muffins med det som blir kvar! Och nu menar jag muffins, inte cupkakes!
Baknings tiden är beroende på hur stor men framförallt hur hög är din form.
Min bakades under en hel timme. Kontrollera med en lite kniv för säkerhets skull.