En burfångad Svenskt hummer…
I veckan fick jag en lista på vilka fiskar och skaldjur man borde äta. Det är säsong nu och som tur står den fina svenska burfångade hummer på listan!
Jag gillar att koka hummer själv. I mataffärerna är dem oftast överkokta och om man köper dem råa får man lite mera hummer för pengarna!
Jag kokade min hummer så här:
En stor kastrull med vatten, salt, några lagerblad, timjan och svart peppar.
När vattnet kokar ordentligt stoppar jag hummern med huvudet först in i kastrullen.
Jag stoppar locket på en gång och väntar några sekunder.
Så fort vattnet börjar kokar igen, då stänger jag av spisen och låter det hela kallna.
Et voila! Vad fint den blev!
Jag skalade köttet och gjorde en hummersallad med spenat, mango, tomater och en citronvinägrett (citronjuice istället för vinäger) och med skalet gjorde jag en Bisque de homard (hummersoppa)… Gott!