Jag gjorde en liten film på Petite France.
Resultatet kommer ni kunna se på början av nästa år.
Bästa Nisse och Stefan som bakade surdegsbröd med mig.
Dem tävlade med varandra om vem skulle baka den finaste surdegsbrödet! Det hela kommer att bli ett barnprogram.
Jag åkte genom Sverige till ett litet stad som heter Fengerfors. Det ligger 2 mil utanför Åmål.
Vilket projekt och vilket vedugn!
Vedugnen ”äter” nästan 100 kg ved per dygn!
Och den är placerat precis in i den lilla butiken.
Här har ni Lisa som posera stolt framför ugnen.
Också Sandra och Michel. Dem äger bageriet tillsammans.
Vi åt lunch varje dag på ett litet bord in i butiken och vi satt på mjölsäckar 🙂 Så klart var det gott surdegsbröd och goda lokalt producerade ostar till maten!
Kl 15 matades ugnen med ved för morgondagens bakningen.
Snabbt titt för att kolla om limporna mår bra.
Ja, dem mår bra! Brödet vi bakade blev helt fantastiskt!
Dag 2 bakade vi pizzor för lunch. Recept: 2 misslyckades lantbröd, egen tomatsås med tomater från trädgården, zuckini och lök också från trädgården.
Och på toppen, det lokala producerade fårosten!
Alltså, no comment! Jag kommer ALDRIG IGEN äta pizza från kvarterets pizzerian!
Tack Sandra och Lisa för en otroligt inspirerande resa!
Så här ser det ut utanför bageriet.
Deras lilla trädgård!
Bakom bageriet var det ett gammalt pappersbruk! Med dem stenarna ”malde” man pappersmassa… Jag vet inte varför, men varje gång jag se en rund sten tänker jag på mjöl…
Kör ni förbi det skylten rekommenderar jag varmt att ni gör ett besök till Brukets godaste… Bageriet är till och med värt en omväg!
Kolla gärna på deras blogg HÄR