Anno 1939 men kan inte vara mera aktuellt än nu, 2011!
I morse fick jag baka lite hos min bagar-kollega och vän Mattias Wallmark på hans lilla bageripärla: Söderbergs Bageri.
Han är medlem i det Svenska bageri landslaget. Tillsammans med Håkan, Robin, Moa, Niklas och Tobias kommer han att baka sina finaste baguetter i Paris under en av världens största bageri mässor, Europain (läs inte med engelsk uttal!) Tyvärr kan jag inte berätta mera eftersom det var ett av temat i en av frågorna i tävlingen!
Här är ”le patron”
Som ni kanske ser (just det.. lite svårt att se med svart o vit bild) jobbade han, för min skull med franska färgerna på sin kockrock!
Julia från Örebro som praktiserar i 6 veckor hos Mattias och pluggar i Kristianstad.
I morse gjorde jag mina alldeles första mazariner och vetelängder! Efter 11 år i Sverige var det verkligen dags! En rolig grej är att i Julias utbildning som konditor och bagare ingår ett studiebesök till Delikatos stora fabrik! Man undrar varför…
Så här såg det ut kl 08 i det fina butiken!
Tävlingen går för fullt! Många har 4/5 rätta svar men fortfarande ingen har gjort fullpott!