Petite France kommer att vara stängt under jul och nyår. Sista dagen är nu på söndag (19/12). Vi öppnar igen torsdagen den 6 :e januari 2011 även kallad Epiphanie dagen i Frankrike (trettondagen??)


Under hela januari äter fransmän ett bakverk som heter ”Galette des rois”. Det är en smördegsbakelse fylld med mandelcrème (frangipane). 


I varje galette stoppas en liten porslinsfigur. Hittar man figuren, får man vara kung eller drottning för en dag. Det är en ganska kul tradition, tycker jag. 

Tack för ett helt underbart år! 

Det har hänt så mycket…  Ibland tappar jag själv uppfattningen över det hela!
Här kommer en lista över de bra grejer som har hänt i år:

-Vi blev utsedda till ”konditori med guldkant” av Sverige bästa bord 2010.
-Hade enligt DN näst bästa semla i Stockholm, precis efter Lux dessert och choklad.
-Bytte våran WMF helautomatiska kaffemaskin mot en Dalla Corte pro espressomaskin och började samarbeta med Johan&Nyström.
-Började samarbeta med Valrhona choklad.
-Petite France fick en ny hemsida
-Jag fick vara med programmet Stjärnkockarna och hjälpa Peter Swartling med en dessert.
-Var med första numret av Sveriges första dessert tidning BAKA. 
-Blev bjuden till Grythyttan och gjorde ett föreläsning om frihet. 
-Började min ”tour de suède” och träffade massor med bagare runt hela Sverige som behövde hjälp att komma igång med sitt surdegsbröd.
-Blev hyllad av tidningen Gourmet och bjuden till Bern’s för ett super lyckad fest.
-Avslöjade Massor med fusk hithit,hit och dit.
-Bakade 1700 läckra Macaronger till kronprincessan Viktorias första lysning.
-Var med Åsa Maj Jonzon på P4 med teman Folkets bröllopstårta 
-Startade ”snitta ditt bröd rörelse” 🙂 och i film form Här.
-Hittade en kvarn som gör speciellt för mig, världen bästa mjöl.
-Startade en Facebook grupp… Är du inte medlem ännu är det bara att klicka HÄR.
-Fick ett höstligt Reportage i tidningen Gourmet. 
-Gjorde en kort film om stenugnsbakning som blev första av en lång serie. 
-Bråkade med massor med andra bagare som tror att de gör surdegsbröd när de stoppar jäst i sin degblandare. 
-Fick grymmaste artikel i DN som placerade mitt livsverk på Stockholms karta.
-Kom in på Matlabbet och fick dela rum med 3 av de bästa matskribenterna i Sverige.
-Fick stanna på Matlabbet efter att dessa tre duktiga matskribent verkar gilla mig 🙂
-Bråkade ännu mer… Surdeg, jäst … ingen jäst… ett hörn jästJag säger BARA surdeg!
-Hade våra bröd, dessert och Macaronger på Åhléns julkatalogen! Och i detta sammanhang fick träffa Justine Lagache… Bästa art director!
Super fint artikel om bakelser som hyllar min fina lilla bror Damien som Stockholms bästa konditor! 
-Gjorde min bästa film någonsin!
-Min finaste bild någonsin!
-Min första dessert film.
-Artikel i vårt Kungsholmen som firade 40 År 
-Worldwide reklam kampagn för Ikea med våra desserter och macaronger vid 2 olika tillfällen under ett och samma år!
-Och ett snygg avslutning för året med lite militantism bara för att alla som bestämmer över hur min bransch utvecklas har någonting att tänka på under jul ledigheten! 
-Sist men inte minst, fick en rejäl skjuts på min blogg tack vare er alla läsare!

Nu, på söndag är det semester som gäller för mig. Ska njuta av min familj under jul lovet och kommer tillbaka i januari laddad som bara den för att börja ett nytt år 2011 minst lika spännande som i år! 
Ps: Jag fick veta idag att Petite France ska vara med ett artikel om Stockholm café värld i The New-York Times den 26 :e december. 

God jul till er och tack för att ni finns!