Nu har jag tagit fram min fantastiska saffran.
Marinerad, eller jag skulle lika bra kunna säga konfiterad 1 år i Fine de Champagne och råsocker, i mörkret i mitt kylrum.
På fredag ska jag publicera en film om just det: Lussebulle bakning!
I filmen kommer jag att blanda degen med mina händer… Roligt nog att det är så man lär sig att blanda degar på konditori/bageri skolan i Frankrike.
Jag tycker att det är jätte viktigt att man först blandar en deg för hand. Det är så man lär sig hur det fungerar, man får direkt kontakt med produkten och lär sig att behärska sina känslor för en deg…
Det finns inget roligare än att klämma en stor klump smör mellan sina fingrar, det kan jag lova!
Så snälla du som äger en 5000 spänn degblandare, testa utan och lär dig först att blanda för hand.
Snälla ni som går på konditori eller bageri skolan, gör detsamma. Efter, när du har blivit mästare på hand knådning kan du, för att spara tid och energi ta fram din degblandare.
Rendez-vous på fredag!