Idag har jag baka min rödbetsbröd med rosmarin och chèvre ost! Jag älska detta bröd…
Jag gjorde en liten film om det…. Hoppas att ni inte tycker att det har blivit för mycket filmer i bloggen nu för tiden! Det känns just nu bara som den bästa sättet för mig att visa er hur jag bakar.
Rödbetorna rostas hel i stenugnen på en havssalt bädd, kyls ner innan de blandas in i degen(i dag var det ett durum deg). Betorna är med i degen under hela jäsningen, det gör att smaken sprider sig och brödet blir xtra saftigt!
Jag gillar sånt här bröd, brukar kalla de för ”action bröd” för att den sista momentet görs precis innan bakningen!
Som ni säkert har märkt, snitta jag inte rödbetsbrödet! Vet ni varför?
Tack ni alla som skickade super fina bidrag till jul Macarong tävlingen… Vi (jul experterna) har inte hunnit träffas och designera en vinnare. Återkommer så snart så möjligt!