Vilken dag är den sämsta dagen att äta en kanelbulle?
På kanelbullens dag så klart!
Mitt franska blod gör flera varv när jag se vilken hysteri det blir kring sådana dagar. Den 4 oktober måste man äta en kanelbulle…så är det!
I Frankrike är croissant dag…typ, varje dag! En god croissant är aldrig fel.
Om man vill att folk ska äta mera kanelbullar borde man börja med att se till att genomsnitts kvalitén hoppar upp några steg först.
Stora bagerier kommer att baka kvantiteter av en hel månad på en dag. Deras frys är fullt av bullar laddade med tillsatser så de klarar sig 3-4 veckor frysta. Det visar sig alltid att i enorma mängder blir det kvaliteten och smaken som får lida!
Även mindre bagerier bakar sämre bullar när de har (för) mycket. Inkluderat mitt.
Många ville att Petite France skulle hålla öppet för kanelbullens dag, men vi har bestämt oss för att inte göra det.
Måndagar är heliga för ett franskt bageri!
För de som vill, kommer jag att baka lite mera bullar på söndag och tisdag, men, med lika mycket kärlek som vanligt.
Trevlig helg!