VILKEN ÄR DIn FAVORIT BAGERI PRYL?
Bakstenen
Stenugnen gör den bästa bakningen! Alla vet hur mycket jag älskar min stenugn och hur bra den är! Pimpa din hushållsugn med en baksten och du kommer att känna skillnaden själv.
När ska Electrolux bygga en spis med inbyggd stenugn? Tänk att baka surdegsbrödet direkt på stenen, samtidigt kunna baka din egen pizza och slippa de flottiga från den lokala pizzerian!
Snittkniven är ett måste. Den har jag haft i över 10 år. När bladen börjar bli slöa byter jag de bara.
Jag har tjatat mycket om att man MÅSTE snitta brödet innan den bakas av… Så snälla, ni som inte gör det…Testa och känn hur bra det blir!
Brödspaden är förlängningen av mina armar. Jag har två olika. En för bröd och en för croissant/bullar plåtar.
Man kan jäsa sitt bröd i vilken låda/burk som helst men jag gillar dessa rotting korgar.
De är inklädda i linne duk. Linnet låter limpan ”andas” genom duken. Det är bra för själva surdegsjäsningen samt för att det förebygger brödets skorpa.
Sist och faktiskt minst, baguette plåten!
Vem har kommit på den?
Baka baguetter med en speciell böjd formad plåt betyder för mig, att även innan man har börjat blanda degen, är man redo för att misslyckas! Varför ska en baguette behöva stöd?
Det är hela poängen… Se baguetten resa sig i ugnen fint, spricka sakta.
Det enda stöd den behöver är ditt, på andra sidan ugnsluckan!
Blir din baguette platt som en pannkaka betyder det att något har gått fel med ditt recept.