Kanon potatis i sällskap med konfiterad anka eller lamm! Det är en specialité från staden Sarlat i Périgord.
Recepten fick jag av Guillaume, köksmästare på Petite France.
Pommes Salardaises
500g skalad fast potatis
50g ank- eller gåsfett
1 hel vitlök
100g grovhackad Karl-Johan svamp
50g rökt sidfläsk
persilja, salt och nymald svartpeppar.
Skiva potatisen i 4 mm skivor
Heta upp ankfett (eller gåsfett) i en stor stekpanna tills det börjar ryka.
Lägg i potatisen och det tärnade fläsket, stek tills de får fin gyllenbrun färg.
Lägg i den stötta vitlöken (man slår vitlöken med sidan av en kökskniv).
Sänk värmen och tillsätt Karl-Johan svampen och den grovhackade persiljan,
lite fleur de sel och svart peppar.. et voila!
Jag passar på att avslöja vinnaren till veckans tävling!
Grattis Kattis, det var hatten på en Karl-Johan svamp!
Jag hade kunnat använda denna bild till tävlingen, men det hade varit alldeles för lätt!
Svamparnas kung!
Kattis, ring oss på PF och bestäm när du vill hämta din ostbricka.