De kostar bara 3 kronor… Kanske den billigaste mat upplevelse någonsin!
Testa hemma, de är super lätt att lyckas.
Pâte à chou
250 g vatten
250 g mjölk
5 g salt
5 g socker
250 g smör, osaltat (eller uteslut saltet i receptet)
300 g vetemjöl
500 g ägg (10 st)
Sätt ugnen 200°.
Koka ihop vatten, mjölk, salt, socker och smör i en stor gryta.
När det börjar koka, ta kastrullen från spisen och sikta över mjölet.
Rör om med träslev tills det blir en klump och ställ tillbaka kastrullen på spisen.
Rör snabbt i några minuter.
Häll smeten i en stor bunke och rör ner ett ägg i taget; tillsätt inte nästa ägg förrän det första blandats in helt.
När smeten är klar, spritsa med en slät 15 mm-tyll (sprits) små bollar på en plåt med smör papper på.
Strö pärlsocker direkt efter på chouquetterna.
Sätt genast in i ugnen och grädda i 20–25 minuter. När de börjar få lite färg, kläm fast en träslev i ugnsdörren för att släppa ut lite ånga. Ta inte ut plåten för tidigt, då sjunker hela petit-chou-degen.
Happy baking 🙂