Vad är en bra Macarong? Det måste vara som allt annat, eller? En smaksak…
Nej! Inte bara det!
Det finns några regler som gör att man kan kalla en Macarong en Macarong. Jag har sett allt möjligt och ibland förskräckliga saker med detta namn!
Jag citerar från våran Macarong hemsida:
En macaron är inte en biskvi, inte en maräng, och att äta den skall vara en alltigenom mjuk upplevelse; inte seg, inte smulig, absolut inte frasig. Att baka macarons är mycket krävande, mycket besvärligt. Att bedöma dem är mycket lättare.
En macaron är antigen perfekt eller defekt.
Macaronger kräver exakta mått och gradantal, ständig uppmärksamhet och ögonkontakt för att inte spricka, tappa formen, bli sneda, hårda, flammiga på ytan, svampiga i skalet eller bara torra.
Damien, min lillebror har ägnat de två senaste åren att ”Macarong-forska”.
Vi ville inte köpa eller sno någons recept och inte heller göra kopior av någon annan Macarong tillverkare. Därför gick vi på jakt av vårat alldeles egna recept. Det har varit ett lång process och jag vill tacka alla våra provsmakare/kunder som har ställt upp och kommit med feedback, kritik eller eloge under de senaste två åren.
Men nu har vi hittat hem! Det lilla underverket är perfekt!
En Macarong ska vara perfekt…annars kan man inte kalla det för Macarong!
Enjoy!