Croque en bouche , den perfekta bröllopstårtan!

sebastien 2 Comments



Nu är det högtid för bröllop,
Trots att det har blivit mer och mer populär med tårtor är croque en bouche (pièce montée) den mest vanlig Day D efterrätt i Frankrike .
Man klistrar ihop små petits choux fyllda med vanilj kräm (oftast smaksätt med Grand-Marnier ).
Kyrkor och gondoler är dem mest efterfrågat , men jag har gjort alla möjliga former som stridsvagnar , rymd raketer , kaross med hästar i blåst socker ….varje gång man gör en croque en bouche , är det ett utmaning mot gravitetens regler och den förbannade luftfuktighet !
Jag har gjort över 600 stycken ” croque en bouche” i mitt konditors liv och den senast var I lördags .
Önskar Hilary och gaetan ett underbart liv tillsammans.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienCroque en bouche , den perfekta bröllopstårtan!

Comments 2

  1. Anonymous

    Tårtan ser riktigt häftig ut och det låter gott men hur äter man den utan att den ramlar samman?? Drar man av varje petit choux bit för bit?

Leave a Reply