Le pain francais !!

sebastien 1 Comment


Nu är vi i Provence , i Théoule sur Mer , ett litet stad nära Cannes .

Här har dem lyckas behålla den lilla by känslan . Vi blev kära direkt !

Jag hittade ett ganska fint bageri i La Napoule (grannby på väg till Cannes )

Ofta berättar kunder att det är jätte svårt att hitta bra bröd i Frankrike och det är så frustrerande för mig .Nu är jag här och upplever det själv !!Med den brödkultur vi har , borde inte vara så svårt att hitta gott bröd ….eller hur ! Men tyvärr ofta är brödet från den lilla bageri i hörnet lika dålig som den man köper i Carefour ( typ ICA i Frankrike )

Vi är lyckligt lottade i Stockholm tycker jag , där är det inte så svårt att hitta gott bröd .

Den nya generation bagare har gjort ett otroligt bra jobb senaste åren och det känns som det är bara början ! Kul att fler och fler små hembagerier lämnar sina mix påsar ,svart sirap och vegetabilisk margarin och bakar på surdeg istället .

sebastienLe pain francais !!

Comments 1

  1. Rebecca

    Kan inte annat än hålla med. När jag varit i Frankrike har jag blivit besviken på brödet. Då har jag hittat bättre i t.ex. Italien.
    I Stockholm är brödutbudet fantastiskt! När ni öppnat efter semestern tänker jag beställa, så jag är säker på att få.

Leave a Reply