Le ressuage

sebastien 2 Comments

Le ressuage är en väldig viktig process som många bagare (både hemma och proffs)missar. Direkt efter bakningen måste brödet vila tills det har gått ner till 40 grader. Det påverkar både hållbarheten samt smaken på brödet.

Jag har en gigantisk ekhylla bredvid ugnen, där är det varmt och skönt, brödet kan vila i lugn och ro samtidigt som vi har god uppsikt över det!
Så här ser ut varje morgon hos oss, för den som är sugen att komma förbi vid kl 5.30 !

sebastienLe ressuage

Comments 2

  1. Martin

    det ska jag göra vid min nästa Stockholmsvistelse :-).

    Det var faktiskt konstigt att jag gillade alltid de första timmarna på bageriet när jag jobbade som bagare, när jag kunde cykla på annars Malmös mest trafikerade vägar och det inte var en bil ute, allt var så lugnt och still, fast ändå så väldigt mycket centrum.

Leave a Reply