Nästbästa! För en gångs skull är jag glad att bara komma tvåan !

sebastien 11 Comments

DN På Stan gjorde ett stort semeltest som kom ut i morse. Stora vinnaren blev Lux dessert och choklad på Lilla Essingen. Grattis till er, ni är jätte duktiga och absolut värda utnämningen. Vilken tur för mig att de finns. Det hade varit jobbigt att komma först i ett semeltest! Eller hur, alltså  Petite France, ett franskt bageri som gör semlor!
Samtidigt är jag jätte glad att det känns när man lägger mycket kärlek i ett bakverk! Det var ett blindtest och då talar produkterna för sig själva.
Jag hörde att vetekatten bakar 12 000 st semlor på festisdaggen varje år! Det låter helt galet. Jag tänker inte baka mer en 500 stycken, så det blir först i kvarn som gäller!

När man ändå pratar om semlor, har ni hört radioreklamen för seven elevens semlor!! Helt sjukt. Till och med jag blev sugen att pröva denna fantastiska super kardemummiska semla from heaven! En för 15 och två för 25….När man vet att råvarukostnaden för denna rena drömmen ligger runt 1,50 sek……. är det då äkta vanilj (som de säger) i mandelmassan?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienNästbästa! För en gångs skull är jag glad att bara komma tvåan !

Comments 11

 1. Petra H

  Vad goda de ser ut!!
  Det fanns ett franskt bageri i Lund for nagra ar sedan och jag bestallde ett gang med semlor darifran ett ar. Den franske bagaren var sa stressad nar jag kom dit for att hamta dem, han hade misslyckats med forsta omgangen sa jag fick komma tillbaka nagon timme senare. De var val varda vantan!!

 2. Malin

  Varför varför varför finns bara sådana här ställen i Stockholm? Underbara bilder på läcker mat. Det kanske är tur för både vågen och plånboken att ni ligger där ni ligger förresten….Ska nog i alla fall spana in vid nästa Stockholmsbesök.

 3. sebastien Boudet

  Anki: Tack

  Fashonable mama: kul ! Frågar efter mig när du kommer så jag kan säga hej!

  Petra: Var tog bagaren vägen ? Ibland, känner mig lite ensam (menar som fransk bagare)

  Malin: Tack. Däremot, förstår inte vad du menar med vågen …. jag äter 2-3 croissants pains au chocolat till frukost varje dag, provsmaka det mesta vi gör… och vågen mår riktigt bra ändå 🙂
  På franska säger vi : C’est la culpabilité qui fait grossir, pas la pâtisserie!

 4. Pysseliten

  Jag är bara amatör, men jag provade att baka semlor med surdeg för första gången i år. Dom blev fantastiskt fina och jag är jättenöjd, men nu blev jag nyfiken på att prova dina proffsbakade! Tror du att ni kommer ha semlor under vacka 8?

Leave a Reply