Nästa vecka på meny:

sebastien 8 Comments

Cassoulet Toulousain ( från Toulouse )
Så gott tillsammans med ett glas Pessac-Léognan rouge.

sebastienNästa vecka på meny:

Comments 8

  1. lotten

    Hej

    Var och åt hos er i lördags, brunchtallriken mmmm..

    Har du något bra tips om någon kokbok med fransk mat?

    Försökte googla receptet på Cassoulet Toulousain, det var inte så lätt att hitta. Skulle man kunna få recept på detta?

    Mvh Lotten

  2. sebastien Boudet

    hej allihopa, ska försöka hinna med och skriva recept under veckan! Som Anders säger, Cassoulet består av vita bönor (coco) fläsklägg, saucisse de Toulouse, konfiterat ankkött mm. Långkokt måste det vara, bönorna måste smälta i munnen. Det finns många olika varianter på den rätten.

    Lotten: Ska boken vara på svenska eller är det ok om den e på franska

  3. sebastien Boudet

    Själv, äger jag bara två “mat” kokböcker…
    Mattias dahlgrens första bok och Thomas kellers French laundry. Sen, gillar jag Anna och Fanny bergenströms kokböcker under valnötsträdet och deras senaste som handlar bara om desserts.
    Jag har jätte svårt att laga mat efter en recept. När jag laga mat vill jag känner mig fri. En annan sak, är att jag alltid utgår från vad jag har i kylskåpet och skafferiet.

Leave a Reply