Valrhona! Help me getting thru this winter….

sebastien 8 Comments

Det finns choklad för alla.
Manjari chokladen har varit min favorit länge…Den är riktigt manligt, tycker jag. 
Alpaco kommer från Ecuador och ha toner av jasmin och apelsin blomma.
Men, den farligast av alla är utan tvekan mjölkchokladen Jivara med sina stora bitar  av pecannötter.
sebastienValrhona! Help me getting thru this winter….

Comments 8

 1. Diana

  hejsan! stort fan av din blogg och är lite av en hobbybagare själv. har en liten fråga dock, skulle du möjligtvis kunna skriva ett litet inlägg om macaroons? älskar dessa små bakelser, har försökt mig på att göra egna själv men det gick åt pipan! haha! men jag vägrar ge mig! vore kul om du kunde skriva lite om metoder och dylikt till hur man får till dessa små guldkorn till kakor?

  tack på förhand och sluta aldrig att skriva denna blogg!

 2. Rebecca

  Om du gillar Jivara med pecannötter borde du även tycka om Amedeis mjölkchoklad med hasselnötter liksom Michel Cluizels Mangaro Lait (mjölkchoklad från Madagascar, 50% kakaohalt). Även Beschle har riktigt härlig mjölkchoklad.

 3. sebastien Boudet

  Hej Diana,
  Macarons är inte lätt att baka hemma! Jag skrev en recept för tidningen Gourmet(december nummer)
  som fungerar och som inte är så svårt. Testa den och återkommer om du behöver mera hjälp.

  Nina och Rebecca, jag har prövat de ni citerar… Det finns så himla många olika nu för tiden så jag väljer de som har funnits sen jag började baka. Jag är uppväxt med Valrhona och jag gillar deras “sätt” att synas, tillverkar choklad och vara nära oss som är proffs konditorer och behöver lite mer av en leverantör.

 4. sebastien Boudet

  Felchlin har jätte bra choklader… Men du förstår att jag måste vara trogen mot mitt land… Eller hur!
  Vi Fransmän är så! Det låter kanske lite chauvinistisk men det kanske därför vi har lyckas bevara våran matkultur, små producenterna och att vi har så många AOC (apellation d’origine controlée)
  Om Svenskarna slutade köpa kött från Brasilien, skulle de svenska kött producent får mindre press på sig. Kilo priset skulle komma ner och kvalitet förbättrats.

 5. Emil O.

  Pralus är verkligen att rekommendera, dom är något hårdare i textur än annan choklad så man får låta dom smälta sakta på tungan men dom är ack så goda. Mig veterligen är Pralus franskt. En personlig favorit är Sao Tome, men äver fortissiman är riktigt god.

 6. sebastien Boudet

  Pralus är jätte bra, håller med dig.
  Jag har haft Mac i mer än 10 år och känner mig handikappad när jag ska jobbar med en PC… Ungefär så, känns det när man byter från Valrhona till Weiss eller Pralus!

Leave a Reply