Vem gör Sveriges bästa Macarong?

sebastien 14 Comments

Vad är en bra Macarong? Det måste vara som allt annat, eller? En smaksak…
Nej! Inte bara det!
Det finns några regler som gör att man kan kalla en Macarong en Macarong. Jag har sett allt möjligt och ibland förskräckliga saker med detta namn!

Jag citerar från våran Macarong hemsida:

En macaron är inte en biskvi, inte en maräng, och att äta den skall vara en alltigenom mjuk upplevelse; inte seg, inte smulig, absolut inte frasig. Att baka macarons är mycket krävande, mycket besvärligt. Att bedöma dem är mycket lättare. 


En macaron är antigen perfekt eller defekt.


Macaronger kräver exakta mått och gradantal, ständig uppmärksamhet och ögonkontakt för att inte spricka, tappa formen, bli sneda, hårda, flammiga på ytan, svampiga i skalet eller bara torra.


Damien, min lillebror har ägnat  de två senaste åren att “Macarong-forska”. 
Vi ville inte köpa eller sno någons recept och inte heller göra kopior av någon annan Macarong tillverkare. Därför gick vi på jakt av vårat alldeles egna recept. Det har varit ett lång process och jag vill tacka alla våra provsmakare/kunder som har ställt upp och kommit med feedback, kritik eller eloge under de senaste två åren. 


Men nu har vi hittat hem! Det lilla underverket är perfekt! 
En Macarong ska vara perfekt…annars kan man inte kalla det för Macarong!


Enjoy!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienVem gör Sveriges bästa Macarong?

Comments 14

 1. Anne

  Fast SÅ svårt tycker jag inte det är. Jag laddade väldigt länge innan jag gjorde mina första, men sen tyckte jag ändå att det var rätt lätt. Fast det kräver förstås lite mer noggrannhet än de flesta andra småkakor. Men åh vad det är värt besväret.. 🙂

 2. sebastien Boudet

  Jag är uppväxt med de, jag vet precis hur de ska smaka. Men tyvärr många inte vet och köpa dåliga för dyra pengar och blir besvikna!
  Gick o kolla på din blogg och dina ser jätte fina ut måste säga.

 3. Karro

  Mm, det ser så gott ut. Jag har själv testat på detta och tycker jag har lyckats rätt väl ändå för att var nybörjare. Men 8 sorter på en dag är en utmaning. Själv gjorde jag två sorter sist och det tog sin tid men det var det värt.

 4. Anne

  Tack! Jag gjorde fyra till sonens dop, det var roligt nog… 🙂 Men turligt går de ju rätt fint att frysa, så jag tog ordentligt med tid på mig. Håller helt med, blir ofta jättebesviken om jag köper ute. Gourmand (eller hette de Gourmandise?) i Nacka Forum har fina, men torra och trista. Jag får komma och hälsa på er snart, helt klart 🙂

 5. sebastien Boudet

  Att frysa de är ett bra tips faktiskt, man ska se till att de ligger i ett tätt avslutet burk. Oxå viktigt är “Osmose” momentet, det brukar många saknar tålamod och börjar äta de direkt efter bakningen!
  Trist med macarong från Gourmandise ( eller Gourmand vet inte eller vad den ställen heter) Jag var där för några veckor sedan och de verkar komma från Delifrance (bake off jätten) Trist trist trist…Jag tänker bara på alla de som kommer att smaka på Macaronger där ifrån för första gången och kommer blir så himla besvikna!

 6. Rebecka

  Jag drömmer om att få smaka Reglisse, Rose, Pistasch, Passion, Cassis, Caramel och Caraïbe. Det är verkligen så otroligt synd att det inte finns Macaronger att köpa någonstans i Västerbottens län 🙁

 7. Lola May

  Din blogg är så väldigt inspirarande! Jag önskar att jag någon gång får chansen att åka till Stockholm och testa era bakverk, men bor i Thailand så det är lite för långt bort. 🙂

 8. Kafe

  Måste medge att det brister i min gastronomiska uppfostran, men jag har aldrig smakat en Macarong! På lördag ska vi ha möhippa för vår väninna som ska gifta sig med en fransman. Temat blir Frankrike med mat och dryck och frågan är nu – vet du om man kan köpa anständiga Macaronger i Västerås?

 9. Kafe

  Hoppas också kunna komma och handla hos er snart. Tipsade en landsman till dig som bor i Stockholm och han blev överlycklig över att hitta ett franskt bageri!

Leave a Reply